Northland rasar på uppskjuten rapport

Northland Gruvbolaget Northland Resources skjuter upp publiceringen av delårsrapporten för tredje kvartalet. Beskedet fick aktien att rasa till ny rekordlägsta notering på onsdagen.

Ursprungligen skulle Northland Resources ha presenterat sin kvartalsrapport på onsdagen, men svårigheten att värdera "vissa finansiella instrument" har  fått styrelsen att flytta fram rapporten till den 28 november.

Förändringar av villkoren av det tidigare obligationslånet och omvandlingen av leverantörsskulderna till långfristiga krediter med 4 procents ränta har gett upphov till "komplexa, bokföringsmässiga och värderingsmässiga frågeställningar", som påverkar delårsrapporten för det tredje kvartalet.

Bland investerare steg oron för att finanserna är i ännu sämre skick än vad som tidigare rapporterats, vilket pressade aktien. Klockan 15.40 hade Northlands aktie fallit 10 procent till 2,50 norska kronor. Som mest föll aktien 11,5 procent till nya rekordlägsta noteringen 2,45 norska kronor.

Som en del i omstruktureringen av koncernen i somras gav bolaget ut ett obligationslån på 335 miljoner dollar  med warranter som kan konverteras till aktier.

Till och med oktober hade warranter motsvarande 34,4 miljoner aktier konverterats, innebärade att det finns kvar warranter motsvarande 49,2 aktier som kan konverteras till aktier till 0,01 kanadadollar.

Däremot planerar bolaget att publicera en verksamhetsuppdatering inklusive produktionssiffror för det tredje kvartalet på torsdag, den 14 november.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -