På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Getinge vinstvarnar

Getinge  Medicinteknikbolaget Getinge flaggar för att tredje kvartalets resultat kommer att bli väsentligt sämre än vad analytikerna väntat sig.

Getinges vinst före skatt för det tredje kvartalet bedöms uppgå till 560-570 miljoner kronor, vilket väsentligt avviker från de resultatförväntningar som marknadens konsensusestimat indikerar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Väntat var ett resultat före skatt på 728 miljoner kronor, enligt SME Direkt. I fjol rapporterade Getinge ett resultat före skatt på 704 miljoner i tredje kvartalet.

Den svagare
resultatutvecklingen är främst hänförlig till ogynnsam produktmix inom Critical Care-divisionen, tidsmässig förskjutning av kostnadssynergier i samband med köpet av TSS samt den amerikanska skatten på medicintekniska produkter och negativa valutakurseffekter.

För helåret
bedömer Getinge att den organiska faktureringstillväxten fortsatt ska överstiga fjolårets och uppgå till cirka 3-4 procent.

Resultatet före skatt för helåret beräknas uppgå till 3,0-3,2 miljarder kronor inklusive omstruktureringskostnader och andra engångsposter. Här ligger SME-förväntningen på 3,4 miljarder kronor.

Getinge publicerar
sin rapport för tredje kvartalet den 15 oktober.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -