Skatteverket varnar för dubbel deklaration

Deklaration Se upp med deklarationen om du är företagare eller hanterar en förening eller stiftelse. I år kan du bli tvungen att deklarera två gånger.

Från och med i år har företag, föreningar och stiftelser fyra nya deklarationstidpunkter. Inom de närmaste två veckorna skickas deklarationsblanketter ut till cirka 75 000 företag och föreningar som ska deklarera senast den 1 november i år.

Den nya skatteförfarandelagen som trädde i kraft 1 januari 2012 medför att det blir fyra nya deklarationstidpunkter för juridiska personer från och med i år.

"För en del företag innebär det att de måste lämna in deklarationer två gånger i år, men det är bara just i år", säger Jim Gustavsson, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Totalt finns det runt 700 000 juridiska personer som ska deklarera vid de fyra nya deklarationstidpunkterna. Det handlar om exempelvis aktiebolag, bostadsrättsföreningar, ekonomiska föreningar, stiftelser, handelsbolag och kommanditbolag.

Enskilda näringsindkare och dödsbon berörs däremot inte av ändringarna utan ska precis som tidigare deklarera senast 2 maj.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -