Skatteåterbäringen på väg

Deklaration Den här veckan kan många svenskar se fram emot påfyllning i plånböckerna. Det är dags för årets skatteåterbäring till alla som pappersdeklarerat.

Den här veckan påbörjas utbetalningarna av årets skatteåterbäring till alla dem som deklarerat via pappersblankett. Det handlar totalt om 6,2 miljarder kronor som ska fördelas ut på runt 900 000 svenskar.

"Senast fredagen den 9 augusti ska man ha fått in pengarna på sitt bankkonto. Den som inte anmält ett giltigt bankkonto kommer att få ett utbetalningskort en vecka senare", skriver Susanna Svensson, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Men det är inte bara glädjebesked på gång i veckan. Även slutskattebesked om kvarskatt skickas ut under veckan, och det är totalt 6,4 miljarder kronor som ska betalas in av cirka 912 000 personer senast den 12 november i år.

"Den som har en e-legitimation kan själv logga in på Skatteverkets e-tjänst och se hur stor skatteåterbäringen eller kvarskatten blir. Fler och fler e-deklarerar på internet och får därför sin skatteåterbäring redan i juni. Drygt 3,6 miljoner personer fick över 30 miljarder kronor i återbäring då. Det gör att färre får skatteåterbäring nu i augusti" berättar Susanna Svensson. 

Om återbäringen understiger 2000 kronor, och inget konto har anmälts, sparas pengarna på skattekontot. Den som vill ha ut sina pengar måste begära detta på egen hand genom att kontakta Skatteverket.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -