Stigande trend

Teknisk analys Trenden är fortsatt upp för Stockholmsbörsen på meddelång sikt. Här finns också ett fastighetsbolag som signalerar köp.

OMX Stockholm 30

Har stigit med över 10 procent sedan botten den 25 juni. Index ligger i en stigande trend på medellång sikt, vilket indikerar vidare uppgång. Motståndet vid 1220 punkter har brutits och där finns nu stöd. På uppsidan finns ett kortsiktigt motstånd vid 1255 punkter, där toppen från i maj går. Brott upp kommer att ge en köpsignal medan brott ned genom stödet vid 1220 punkter i första skedet kommer att indikera rörelser mellan 1140 punkter och 1220 punkter.

Investtechs rekommendation: Köp


Lundbergs

Lundbergs ligger i en stigande trend och vidare uppgång indikeras. En rektangel-formation gav en köpsignal i mitten av juli med målkursen 305 kronor eller mer. Bra köpläge så länge stödet vid 268 kronor håller. Uppsidan är stor om det kortsiktiga motståndet vid 275 kronor bryts. Positiv volymutveckling bekräftar den stigande trenden och köpsignalen.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Indutrade

Indutrade ligger i en stigande och fortsatt uppgång indikeras. Aktien har brutit motståndet vid 228 kronor och en rektangel-formation har gett en köpsignal med målkursen 258 kronor eller högre. Uppsidan är stor utan några motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen och rekylen ned på sjunkande volym ger ett bra köpläge. Aktien är även positiv på insiderhandel efter ett köp den 25 juli.

Investtechs rekommendation: Köp
           

                                                                         

SSAB A

SSAB rör sig i en fallande trend sedan 2010 och vidare nedgång indikeras. Aktien har i år brutit flera stöd. För tillfället närmar sig aktien motståndet vid 44 kronor, vilket kan ge en reaktion ned. Stöd finns vid 39 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att ge en köp- respektive säljsignal.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om teknisk analys klicka här.

INVESTTECH


Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -