Storfonder stoppar budet på Höganäs

Höganäs Det två fondbolagen Didner & Gerge och Lannebo säger nej till utköpsbudet på Höganäs. Tillsammans har de över 10 procent av rösterna och stoppar därmed affären.

Didner & Gerge Fonder och Lannebo Fonder har tackat nej till utköpserbjudandet för Höganäs. Det bekräftar Henrik Didner för placera.nu

"Vi ser gärna att Höganäs fortsätter att vara ett börsnoterat företag och vi anser att det inte ligger i aktieägarnas intresse att acceptera budet på nuvarande nivå", säger Henrik Didner.

Didner & Gerges och Lannebos samlade innehav i Höganäs motsvarar 11,3% av rösterna och cirka 14 procent av aktierna, vilket är tillräckligt för att stoppa affären. Budgivarna har ställt som villkor för genomförandet att de får in minst 90 procent av aktierna.

Budgivarna är Lindéngruppen, med Beckers färg som huvudprodukt, och Wallenbergstiftelsen Foundation Asset Management, FAM. Dessa erbjudit aktieägarna 320 kronor per Höganäsaktie.

Budet innebar en premie på 30,5 procent jämfört med den genomsnittliga Högnäskursen under de senaste tre månaderna fram till och med den 8 februari 2013, strax innan budet offentliggjordes.

"Vi har talat med varandra mellan Didner & Gerge och Lannebo, och vi har kommit fram till att vi vill gå samman och samtidigt säga att vi inte accepterar budet, eftersom vi representerar mer än 10 procent av aktier och röster", säger Henrik Didner och bekräftar därmed att de båda fondbolagens syfte är att stoppa affären.

Har ni räknat på någon budnivå som skulle vara tillräckligt hög för att ni skulle säga ja?

"Nej, det vill jag inte säga. Vi har tagit ställning till det här budet. Sedan är det väl upp till budgivarna att höja det om de vill", säger Henrik Didner.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -