På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

East Capital köper AGI

East capital East Capital utvidgar sin marknad österut. Fondbolaget köper enligt ett pressmedelande på morgonen den kinainriktade fondförvaltaren Asia Growth Investors. Asian Growth Investors grundare och förvaltare Gustav Rhenman ser fram emot att få utökade resurser.

"East Capital är en långsiktig ägare med det engagemang och de resurser som krävs för att kunna etablera samma ledande ställning och marknadsandel för investeringar i Kina som de har nått i Östeuropa" , säger han.

Gustav Rhenman kommer att stanna kvar som förvaltare.

"Jag kan nu helt fokusera på portföljförvaltning och successivt förstärka vår investeringskapacitet i Kina, säger Gustav Rhenman kommer att stanna kvar som förvaltare.

Även Karine Hirn, medgrundare och delägare i East Capital, kommer att fokusera på Kina. Hon flyttar enligt uppgift i pressmedelandet till Shanghai i augusti för att följa utvecklingen på plats.

Fondbolagen East Capital och AGI har många likheter, även om de hittills verkat i olika regioner. De är båda svenska förvaltare vars placeringsstrategi bygger på en stark närvaro på tillväxtmarknader.

AGI grundades 2004 av Gustav Rhenman, som har en bakgrund från bland annat Carnegie och Öhmans. Bolaget har tre fonder, som samtliga har tyngdpunkten i Kina. Det förvaltade kapitalet uppgår till 240 miljoner euro.

East Capital, som har fokus på Östeuropa, och de forna sovjetstaterna, grundades 1997. Det förvaltade kapitalet uppgår till 41 miljarder kronor.

Hur mycket East Capital
betalar för AGI är inte känt. Affärens slutförande är villkorat av myndighetsgodkännanden som förväntas erhållas i juni 2010.
Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -