Kom och träffa oss

Krönika  Denna vecka är det Avanzadagar i Malmö och Göteborg, tisdag och onsdag. Då finns vi på plats och vi vill gärna träffa alla läsare.



Nu lämnar vi kapitlet med kommentarer på sajten bakom oss för denna gång. Tack för allt stöd och uppmuntran jag fått i mail och i kommentarerna till förra krönikan. Den som missade den kan läsa den här.

Dags att ta itu med kärnverksamheten - börsen, fonder och sparande.

Min kollega Lars Frick skriver i sin krönika i veckans nummer av Börsveckan att vi nu går från en förhoppningsfas på börsen till en tillväxtfas. Vad det innebär mer exakt kommer ni att få reda på i vår marknadssyn inom kort. Men jag kan redan nu avslöja att det vankas maningar till försiktighet och att vi inte ska vänta oss för mycket av börsen under slutet av året.

Mer kan vi berätta i fysisk närvaro i Malmö och Göteborg den 10 och 11 november. Då är det Avanzadagarna, jippon som brukar locka en stor publik. I våras gick evenemanget av stapeln i Globens annex i Stockholm med omkring 3 000 besökare.

Förutom en lång rad externa aktörer på marknaden, främst fondbolag, får ni träffa Avanzaledningen med vd Nicklas Storåkers och styrelsens ordförande, Sven Hagströmer. Ni får också träffa oss på placera.nu.

Själv ska jag hålla i en aktiepanel där vi ska försöka bena ut vad som är de främsta riskerna och möjligheterna på börsen under nästa år. I panelen finns Lars Frick, som alltså har nya tankar att dela med sig av. I panelen finns också den fristrående analytikern Anders Haskel.

I Malmö får ni även träffa Niclas Ericsson, som ger lokal förankring i egenskap av ekonomiredaktör på Sydsvenskan. Till Göteborg har vi lyckats locka Ann Grevelius, fondchef på Handelsbanken.

Glöm inte att tipsa alla ni känner om placera.nu, sajten där man får konkret vägledning i privatsparandet. De som är intresserad av börsens mindre bolag bör också överväga en prenumeration på tidningen Börsveckan, läs mer om den här.
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -