På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sveriges bästa aktiebloggare

Spara & investera Antalet bloggar om aktier, fonder och andra placeringar växer snabbt. Placera.nu har hittat sex favoritbloggar men tar gärna emot tips om fler.

Allt fler sparare och investerare ser bloggar som bra och trevliga inspirationskällor. Problemet är att hitta bloggare som är seriösa, har tillräckliga kunskaper och dessutom är aktiva. Är de dessutom är bra på att formulera sig, eller till och med roliga, är det naturligtvis ett plus i kanten.

En rejält matnyttig sida med blogginlägg för den aktieintresserade är analysfirmans Redeyes blogg: http://redeye.se/aktiebloggen/. Här finns inlägg från olika aktiebloggare och kunskapsnivån är överlag mycket hög.

Många läsare följer redan Finansmamman vars blogginlägg kan läsas på placera.nu eller på http://finansmamman.blogspot.com/. Denna aktieintresserade moder är en före detta pilot som för att hinna med familjen ägnar sina dagar åt aktieplaceringar istället för att flyga. Finansmamman, Ragna Norgren, har tidigare bloggat anonymt, men syns numera med namn och bild när hon bloggar om aktier men även om aktuella snackisar som Anna Anka och bonusar.

Veckans affärers Torbjörn Carlboms blogg är en bra inspiration för dig som är intresserad av it- och telekombolag, se http://www.va.se/asikter/bloggar/carlbom/.

På bloggen med namnet Investera Mera skriver Oscar 22 år kommentarer om olika aktiers utveckling och förutsättningar, oftast baserade på tekniska analyser, se http://rationalism.blogg.se/.

Att hålla koll på makron, åtminstone med ett halvt öga, är bra om du vill bli en framgångsrik aktieplacerare. På bloggen http://www.va.se/asikter/bloggar/makrobloggen/ skriver Pekka Käntää kunniga inlägg om olika händelser i världsekonomin. Tills nyligen var han förvaltare på Thenberg Fonders Macro Hedge.

Har du några bra tips på bloggare som skrivare om aktier och andra placeringar?  Vad tycker du gör en blogg bra? Skicka gärna ett mail till undertecknad och berätta.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -