Vi ses på Avanzadagen

Krönika Börsen gick upp med 20 procent, internetmäklarna satte rekord, placera.nu satte rekord. Ja, det mesta gick rätt väg i april. Det vore inte så konstigt om maj blev betydligt lugnare. Vill du veta mer om utvecklingen framöver bör du gå på Avanzadagen på onsdag, den 6 maj.

Avanzadagen är spararnas dag. Då kan du möta oss som jobbar med börsinformation och analys, ställa frågor, ställa oss till svars. Du kan också möta en lång rad fondförvaltare, och inte minst de stora namnen - Jacob Wallenberg, Stefan Ingves och Sven Hagströmer för att nämna några.

Det hela börjar klockan 16.00 i Globens Annex  i Stockholm, på onsdag den 6 maj. Evenemanget pågår till klockan 21.30.

Själv kommer jag att leda en aktiepanel som ska reda ut börsläget och vilka papper som gäller i rådande läge. Gästerna är Simon Blecher, förvaltare på HQ:s Sverigefond, Björn Davegårdh, förvaltare på sitt eget fondbolag Davegårdh & Käll, Peter Malmqvist, välkänd fristående finansanalytiker samt min kollega Lars Frick, chefredaktör på tidningen Börsveckan samt aktiestrateg för placera.nu.

Hur blir det med dollarkursen, vilken roll spelar räntan, vilka bolag gynnas av de statliga stimulanserna, blir det fler nyemissioner, vilka egenskaper ska man leta efter för att hitta börsens köpvärda bolag? Är det dags för en rekyl efter uppgången i april? Eller har vi redan påbörjat Den Stora Återhämtningen?

Sådana frågor och mycket mer kommer vi att ta upp när panelen drar igång på stora scenen klockan 20.30.

Placera.nu:s skribent Margaretha Levander är bisittare under kvällen och kommer att ta emot frågor på SMS. Du kan också ställa frågor i förväg till gästerna genom att maila till info@placera.se.

Välkomna.

För att anmäla dig till Avanzadagen, klicka här.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -