Fidelity investerar med framgång i Kuala Lumpur

Fondanalys Det går bra för börsen i Malaysia. Ännu bättre går det för Fidelitys Malaysiafond som genom att plocka russinen ur kakan som redan lyckats ge spararna avkastning på över 30 procent i år. Bakom årets uppgång ligger bland annat stigande priser på palmolja och den heta malaysiska fastighetsbranschen.

Fidelity Funds Malaysia Fund har en strategi och en förvaltare som lyckats lyfta fondens resultat över index såväl förra som innevarande år. Sedan årsskiftet har fonden haft en avkastning på 30 procent mätt i svenska kronor och några procent till för dem som nöjer sig med dollar. Det senaste året har spararna fått en avkastning på över 50 procent.

Den Singaporebaserade förvaltaren Gillian Kwek letar framförallt efter undervärderade bolag med stor potential inom sin respektive bransch. I fondens sätt att arbeta ingår lokala besök hos företagen. Fastigheter, finansbolag och palmolja är tre exempel på heta sektorer i Malaysia just nu. I dagsläget innehåller fondens portfölj en stor andel finansiella bolag, som Malayan Banking och Bumiputra Commerce Holdings.

Fastighetsmarknaden förväntas stå inför ett uppsving då den malaysiska regeringen på olika sätt försöker uppmuntra och underlätta för utländska investerare att köpa fastigheter i landet. Fonden har sedan tidigare ett stort innehav i fastighetsbolaget Mah Sing group samt numera även ett nyinköpt innehav i YNH Property.

Bakom årets goda resultat återfinns även stigande priser på palmolja vilket gynnar företag som IOI Group, som är ett av fondens större innehav.

Fonden har en förvaltningsavgift på 1,5 procent av kapitalet men även en köpavgift på 2 procent. För att gå in fonden krävs att du sätter in minst 1 000 kronor åt gången om du inte binder upp dig med ett månadssparande, då räcker det med 200 kronor åt gången.

 

 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -