Ny förvaltare ökar risken i Japanfond

Fondanalys  Handelsbanken har rekryterat en ny Japanförvaltare från ABN Amro. Det innebär att sommarens lågriskportfölj nu successivt kan bytas ut.

Efter ett par månader med tillförordnad förvaltare har Handelsbanken hittat en ersättare till den tidigare Japanförvaltaren Gunnar Påhlsson som slutade i våras. Den nya förvaltaren Andreas Hansen som redan finns på plats säger att han är försiktigt positiv till den japanska ekonomin just nu.

"Den drivs framåt av utvecklingen i Kina men också av förbättrade utsikter för den inhemska konsumtionen."

Japanfonden har i väntan på en ny förvaltare haft en lågriskportfölj som en av bankens förvaltare hanterat vid sidan av sina vanliga fonder.

"Jag kommer nu successivt att öka den aktiva risken", berättar Andreas Hansen. Han blir även ansvarig förvaltare för Tillväxtmarknadsfonden. Till sin hjälp har han de ansvariga förvaltarna för Latinamerika och Östeuropa. Förvaltarstrategin i båda fonderna kommer att vara systematiska kvantitativa analyser.

"Jag kommer att leta efter undervärderade bolag med en uppsida."

Andreas Hansen, som är 38 år, kommer närmast från ABN Amro Kapitalförvaltning där han bland annat arbetat med investeringsprocesser, risk management och kvantitativa modeller för den asiatiska marknaden.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -