Risk Intelligence A/S
Risk Intelligence A/S och MedAire Inc, ett International SOS företag, ingår partnerskapsavtal för ge den globala lyxyachtmarknaden omfattande stöd (Cision)

2022-09-29 09:17
Risk Intelligence A/S ("Risk Intelligence" eller "Bolaget") och MedAire Inc har tecknat ett partnerskapsavtal som ger MedAire Inc:s kundbas inom lyxyachtsegmentet tillgång till Risk Intelligences maritima säkerhetsdata och rådgivningstjänster.

MedAire och Risk Intelligence har tecknat ett partnerskapsavtal för att tillsammans leverera ett marknadsledande erbjudande för att hjälpa yachter att nå ett högre nivå av situationsmedvetenhet. Partnerskapet kommer initialt att fokusera på att ge MedAires kunder inom segmentet lyxyachter förbättrade servicealternativ – inklusive access till Risk Intelligences maritima säkerhetsdata som erbjuds 24 timmar om dygnet av ett team globala analytiker.

Utöver det digitala partnerskapet kommer MedAire och SOS-Internationals kunder även att ha tillgång till Risk Intelligences skräddarsydda rådgivningstjänster. Detta inkluderar skräddarsydda rapporter och säkerhetsråd, som ska hjälpa yachter att till fullo förstå de lämpligaste riskreducerande strategierna för resor, särskilt när de reser till mer avlägsna destinationer.

Genom att lägga till dessa verktyg kommer MedAire och Risk Intelligence att tillhandahålla handlingskraftig intelligens till superyachter och även hjälpa dem att följa globala standarder, såsom International Ship and Port Security Code (ISPS), hamn- och resriskbedömningar, fartygssäkerhetsplaner och utbildning inom säkerhet för personal som arbetar med säkerhetsfrågor.

Partnerskapet kommer även att ge Risk Intelligence bra marknadsinsikter från kunder som redan arbetar med MedAire och kommer att skapa en stark synergi mellan säkerhet och hälsotjänster.

Steven Bates, General Manager, MedAire Luxury Yachts, säger:
“Genom detta partnerskap kommer våra kunder, som omfattar över 50 procent av världens största superyachter, att dra nytta av en förbättrad och fullt ut integrerad tjänst inom säkerhet och hälsoservice. Med många yachter som förbereder sig för att resa utanför Medelhavet, när säsongen närmar sig sitt slut, är det ett perfekt tillfälle för Risk Intelligence och MedAire att visa upp vår kombinerade kapacitet. Vi är övertygade om att våra hälsovarningar, landsprofiler och kulturtips, i kombination med Risk Intelligences maritimt centrerade innehåll, tillgängligt via MedAires kommande nya kundportal, kommer att göra det enklare för kaptener att uppfylla sin omsorgsplikt”.

Hans Tino Hansen, CEO of Risk Intelligence, säger:
"Vi är oerhört glada över att få samarbeta med MedAire – det bredare partnerskapet har enorm potential, och jag ser en bra passform mellan våra två företagskompetenser och erbjudanden. Möjligheten att ta sig an marknaden för lyxyacht är särskilt intressant för oss, då MedAire har en dominerande ställning i denna marknad. Partnerskapet är ett första viktigt steg i Risk Intelligences nya strategi för 2025 och är ett bra exempel på hur vi kan expandera marknader horisontellt tillsammans med en viktig kommersiell partner. En marknad vi tidigare inte haft någon närvaro i. Vårt kombinerade erbjudande inom hälsotjänster och säkerhet kompletterar vår verksamhet bra och ger oss möjlighet att arbeta tillsammans för att erbjuda ett unikt erbjudande inom lyxyachtmarknaden”.

Om MedAire
MedAire, ett internationellt SOS-företag, är en global hälso- och sjukvårdstjänst som används av fler än 50 % av världens största superyachter och många ledande flygbolag och privatjetplan. De har också tjänster för offshore och kommersiella maritima sektorer.

I över 35 år har MedAire sett till att befälhavare och besättning 24/7/365. är förberedda, kapabla och trygga vid medicinska- och säkerhetsmässiga incidenter. Detta tack vare sina medicinska utrustningar, telemedicinsk assistans, utbildning, psykologiskt stöd, konsultationer och mycket mer.

För mer information om hur MedAire-lösningar hjälper din fartygschef att upprätthålla välmående och hälsa för besättning och passagerare, besök: www.medaire.com/yachts eller följ MedAire på: linkedin/company/medaire.

Om Risk Intelligence
Risk Intelligence är en leverantör av säkerhetsunderrättelser, som levererar säkerhetshot- och riskanalys till kunder över hela världen via det molnbaserade Risk Intelligence System, såväl som konsulttjänster. En stor del av Risk Intelligences kunder är maritima, och dessa kunder driver för närvarande mer än 15,4 % av den globala handelsflottan.

Med sitt huvudkontor i Hellerup (Köpenhamn), Danmark, ett kontor i Singapore och platser i Nordamerika, arbetar Risk Intelligences engagerade personal i alla större tidszoner för att stödja sina kunders verksamhet. Sedan 2018 är bolaget noterat på Spotlightbörsen i Stockholm.

Risk Intelligence System är en väl beprövad lösning som i samarbete med globala operatörer erbjuder anpassade digitala underrättelse och säkerhetslösningar för verksamheter inom shipping, offshore, energi, tillverkning och logistik. Den digitala lösningen anpassas för att möta kundens behov. Detta genom att kombinera kundens erfarenheter och kunnande med Risk Intelligences spetskompetens inom säkerhets och underrättelsebedömande.

Risk Intelligence System ger bolagets kunder en komplett bild av aktuell hotbild, hotbilden i närtid samt hotbilden över tid på land, i hamnar, vid kuster och till sjöss. Analysen från Risk Intelligence System utvärderar hotbilden från uppror, sjöröveri, organiserad brottslighet, olika typer av aktivism, terrorism, militära konflikter och hur dessa i interaktion kan påverka säkerhetsläget. Risk Intelligence System identifierar uppkomna incidenter och utvärderar betydelsen av dessa kopplat till hotbilden i området och kunden. Denna utvärdering ligger till grund för en 24/7/365 lägesuppdatering med incident- och larmrapporter. Risk Intelligence System ger kunden möjlighet att utvärdera aktuellt och framtida säkerhetsläge i realtid för att därefter kunna minimera dessa.

För mer information om tjänster och System:

Se bolagets beskrivande video: Knowing Risk


Risk Intelligence - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -