Viaplay Group
Viaplay namnger ‘Veronika’ med Alexandra Rapaport som senaste Original (Cision)

2022-09-13 09:00
  • Psykologisk thriller med övernaturliga inslag har Alexandra Rapaport (‘Heder’) och Tobias Santelmann (‘Den som dräper’; ‘Point Break’) i huvudrollerna
  • ‘Veronika’ regisseras av trippel-Cannes Film Festival-nominerade Jonas Alexander Arnby
  • Viaplay planerar att släppa minst 70 Originals under 2022

Nordiska superstjärnorna Alexandra Rapaport (‘Heder’; ‘Det är något som inte stämmer’) och Tobias Santelmann (‘Den som dräper’; ‘Point Break’) har huvudrollerna i Viaplay Originalet ‘Veronika’, en innovativ psykologisk thriller med övernaturliga inslag. Den åtta avsnitt långa serien, som planeras att ha premiär exklusivt på Viaplay under sent 2023, är skapad och skriven utav Katja Juras och Anna Lindblom (‘Gåsmamman’) och regisseras av kritikerrosade Jonas Alexander Arnby (‘War of the Worlds’), mottagare av tre nomineringar på Cannes Film Festival för When Animals Dream’.

Veronika Gren (Alexandra Rapaport) är en introvert polis och tvåbarnsmamma med en komplicerad bakgrund och ett tablettmissbruk. När hon ser en död pojke stående på en sjukhusparkering tror Veronika att hon mist förståndet. Men fler visioner får henne att förstå att hon möter offer för olösta brott – och att i hennes eget förflutna ligger lösningen till att ge dem rättvisa och att fånga en mördare som fortfarande är lös.

Alexandra Rapaport: “Det är över fem år sedan jag fick det här projektet i handen och jag har varit såld sedan dess. Det är ett fantastiskt manus med en helt egen ton och jag är tacksam att Viaplay såg samma sak. Jag är så förväntansfull att det pirrar i hela kroppen.”

Sarah Rhodin (‘Mirakel’) och Eddie Eriksson Dominguez (‘Diorama’) syns även i serien, som nyligen har påbörjat inspelning i Stockholm.

Filippa Wallestam, Viaplay Group Chief Content Officer: “Veronika är en fascinerande karaktär som gradvis visar nya lager av sin personlighet. Alexandra och Tobias har båda en speciell fingertoppskänsla som kommer att göra detta oförutsägbara och övertygande drama verkligt minnesvärt. ‘Veronika’ ger en fräsch tvist till den globalt framgångsrika nordiska kriminalgenren, där Viaplay fortsätter att vara ledande i att stötta och förnya.”

‘Veronika’ produceras av Calle Jansson och Mathias Gruffman på Bigster, och exekutiv producent för Viaplay är Helena Larand. Global försäljning hanteras av Viaplay Content Distribution.

Om Viaplay Originals

Viaplay planerar att släppa minst 70 Originals under 2022. Kommande Originals inkluderar ‘I kärlekens namn’; ‘På gatan där jag bor’; ‘Min skuld’; ‘Call Me Dad’; ‘Strandhotellet’; ‘Roombeek’; ‘Hör upp!’; ‘Slutet på sommaren’; ‘R.I.P. Henry’; ‘Thunder in My Heart’ säsong två; ‘Leva Life’; ‘Det är något som inte stämmer’; ‘Det kunde varit vi’; ‘Threesome’ säsong två; ‘R.S.V.P.’; ‘Fästningen’; ‘The Hunt for Jasper S.’; ‘Liv Ullmann: The Road Less Travelled’; ‘Den som dräper’ säsong tre; ‘Förhöret’ säsong tre; ‘Meningen med livet’; ‘Something Stupid’; ‘The Guilty’; ‘Stockholms Blodbad’; ‘Delete Me’ säsong två; ‘Drömmaren – Karen Blixen blir till’; ‘Fenris’; ‘Guldtransporten’; ‘Last Light’; ‘Elvira’; ‘North Sea Connection’; ‘Limbo’; ‘Litvinenko’; ‘Karma och Jonar’; ‘Ronja’; ‘The Uninhabitable Earth’; ‘Murderesses’; ‘Freedom of the Swallow’; ‘Pørni’ säsong tre; ‘Hilma’; en serie om Börje Salming; ‘RIKET EXODUS’; ‘Stella Blómkvist’ säsong två; och ‘The Swarm’.

Två engelskspråkiga storfilmer kommer att produceras av Viaplay varje år. Bolaget har även etablerat ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerat i amerikanska studion Picturestart.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Viaplay Group AB (publ) är den internationella streamingutmanaren. Vår streamingtjänst Viaplay finns i alla nordiska och baltiska länder, Polen, USA och Nederländerna, och vi expanderar snabbt med lansering i Storbritannien under 2022, följt av Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz under 2023. Viaplay kommer att ha marknadsnärvaro i minst 21 länder vid slutet av 2023, inklusive minst fem partnermarknader för bolagets brandade innehållskoncept, Viaplay Select. Varje dag underhåller vi miljoner av kunder med vårt unika innehållserbjudande, vilket inkluderar hyllade Viaplay Originals och en unik uppsättning av premium direktsänd sport. Från streaming till TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag, är vårt syfte att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Viaplay Group är noterat på Nasdaq Stockholm (‘VPLAY B’).

Kontakta oss:
press@viaplaygroup.com (eller Nicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 1700)
investors@viaplaygroup.com (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
viaplaygroup.com / LinkedIn / Twitter / Instagram / Facebook

Dataskydd:
För att läsa mer om Viaplay Group och dataskydd, klicka här


Viaplay Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -