BE Group AB
BE Group förvärvar Goodtech Solutions Manufacturing AB (Cision)

2022-06-22 08:30

BE Group har förvärvat Goodtech Solutions Manufacturing AB i Arvika från Goodtech Solutions, ett dotterbolag till Goodtech ASA. Verksamhetens huvudinriktning är legotillverkning inom maskinbearbetning och omsättningen uppgick under 2021 till ca 20 MSEK. Bolaget sysselsätter ca 15 personer.

”Förvärvet av Goodtech Solutions Manufacturing AB stärker BE Groups erbjudande inom ”ready to weld” i Sverige och tillför ytterligare kompetens inom CNC-bearbetning samt ökad produktionskapacitet”, säger Peter Andersson, VD och koncernchef på BE Group.

”Vi är väldigt glada för att våra duktiga anställda i Arvika får en framåtinriktad och professionell ägare som BE Group som kan utveckla verksamheten vidare. Efter många år av ett nära samarbete känner verksamheterna varandra väl, och vi önskar våra kollegor allt gott tillsammans med de nya ägarna – samtidigt gratulerar vi BE Group till förvärvet”, säger Margrethe Hauge, CEO Goodtech ASA.

Tillträdet sker senast den 1 september och verksamheten kommer att ingå i affärsområde Sverige & Polen. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv inverkan på BE Groups underliggande resultat 2022.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Peter Andersson, VD och koncernchef
tel: 0706-53 76 55, e-post: peter.andersson@begroup.com

Om BE Group. BE Group, som är noterat på Nasdaq Stockholm, är ett handels- och serviceföretag inom stål, rostfritt stål och aluminium. BE Group erbjuder effektiv distribution och värdeskapande produktionsservice till kunder främst inom bygg- och tillverkningsindustrin. År 2021 omsatte koncernen 5,4 miljarder kr. BE Group har cirka 630 anställda med Sverige och Finland som största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö. Mer information finns på www.begroup.com.

Om Goodtech ASA. Goodtech är en robotisering- och automationsspecialist som möjliggör smartare, grönare och mer hållbara industriella lösningar. Goodtech är noterat på Oslobörsen med ticker GOD, med huvudkontor i Oslo. Koncernen har över 300 anställda spridda över lokala kontor i Norge, Sverige och Åland, med en omsättning på 536 MSEK under 2021. Mer information finns på www.goodtech.se.


BE Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -