Acast
Acasts årsredovisning 2021 (MFN)

2022-04-05 13:30

Acasts årsredovisning 2021 har publicerats och finns tillgänglig på bolagets hemsida https://investors.acast.com/.

För mer information

Emily Villatte, CFO och vice VD, Acast
Tel: +46 76 525 0142
Email: emily.villatte@acast.com
 
Ross Adams, VD, Acast
Tel: +44 79 9052 0761
Email: ross@acast.com

Om Acast

Acast grundades 2014 och vår strategi är att bli världens största marknadsplats för intäktsgenerering för podcasts. Det gör vi genom att koppla samman poddkreatörer, annonsörer och betalande lyssnare via vår teknik. Vi är en oberoende spelare som jobbar bakom kulisserna och tillhandahåller podcastinnehåll direkt till hundratals lyssningsappar. Vi genererar 350 miljoner lyssningar i månaden, som vi även skapar intäkter för. Om du lyssnar på en podcast som vi delar och hör en annons, så är det vår teknik som levererar annonsen och vi delar intäkterna med poddkreatören.
 
Poddkreatörer kommer till oss för att nå en så stor publik som möjligt samt att kunna skapa intäktsströmmar genom våra produkter. Annonsörer använder våra riktade annonser för att effektivt nå ut till en engagerad publik.
 
Acast har expanderat kraftigt de senaste åren och har nu en global närvaro i över 13 länder. Under 2021 uppgick antalet lyssningar på Acast-anslutna podcasts till cirka 3,7 miljarder, nettoomsättningen var över 1 miljard SEK och idag har Acast över 40 000 podcasts anslutna till sin plattform. Acasts huvudkontor ligger i Stockholm och bolaget har nio lokala dotterbolag i Storbritannien, USA, Australien, Norge, Frankrike, Tyskland, Irland, Mexiko och Kanada.
 
Acast medgrundades av Johan Billgren, nuvarande Chief Innovation Officer och är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se, +46 (0) 8528 00 399.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Acast - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -