Acast
BuzzFeed Studios väljer Acast som podcastpartner (MFN)

2022-03-04 09:00

Acast, världens ledande oberoende podcastföretag, meddelar idag att bolaget ingått ett partnerskap med det digitala medieföretaget BuzzFeed, Inc. Acast kommer att utveckla och lansera sex podcasts från BuzzFeed Studios varumärken och skapa intäkter för dessa genom annonser, sponsring och prenumerationer.

BuzzFeed, Inc., ett digitalt medieföretag, kommer genom BuzzFeed Studios att introducera sex nya veckovisa podcasts med profiler från bolagets portfölj med världskända och populära varumärken. Poddarna kommer att sträcka sig över en mängd olika genrer och ämnen inom bland annat nyheter, kultur och underhållning.

Som en del av partnerskapet kommer Acast att lansera och distribuera poddarna, tillhandahålla produktionstjänster och kreativ ledning samt hantera intäktsgenerering av poddarna genom sin avancerade reklam- och sponsringsteknologi. Som en del av sitt engagemang för det öppna podcast-ekosystemet kommer Acast att distribuera BuzzFeed Studios podcasts globalt och göra dem tillgängliga för lyssnare på alla podcastplattformar, inklusive bland andra Apple Podcasts, Spotify, Amazon Music, Google Podcasts och Samsung Free. Varje podcast kommer också att erbjuda premiuminnehåll och förmåner till betalande prenumeranter genom Acasts prenumerationstjänst, Acast+.

"BuzzFeeds team har en svårslagen förmåga att identifiera vad den moderna konsumenten vill ha. Vi ser fram emot att arbeta med ett av de mest ikoniska varumärkena inom media för att leverera spektakulära program till lyssnare över hela världen”, säger Veronika Taylor, SVP, Creator Network på Acast.

BuzzFeed, Inc.s podcastprogram kommer att erbjuda nytt spännande ljudinnehåll till sin engagerade publik bestående av 520 miljoner människor världen över varje månad. Det digitala medieföretaget ansluter till Acasts starka portfölj av partnerförlag, som exempelvis PBS NewsHour, Daily Beast, Discovery+, A+E Networks, BBC, CBC och mer.

"Vi ser fram emot att samarbeta med Acast för att berätta autentiska, engagerande historier om bland annat nyheter, underhållning, true crime, mat och livsstil med hjälpa av BuzzFeeds varumärken. Acasts internationella räckvidd och branschexpertis kommer att väcka vår ikoniska portfölj av varumärken till liv för BuzzFeeds engagerade och internationella publik”, säger Richard Alan Reid, SVP, Global Content & Head of BuzzFeed Studios.

För mer information

Emily Villatte, CFO och vice VD, Acast
Tel: +46 76 525 0142
Email: emily.villatte@acast.com
 
Ross Adams, VD, Acast
Tel: +44 79 9052 0761
Email: ross@acast.com

Om Acast

Acast grundades 2014 och är världens största oberoende podcastplattform. Acast är en pionjär inom det öppna ekosystemet för podcasts och sammanför alla aktörer till en gemensam infrastruktur – där annonsörer tillåts rikta sig till en engagerad publik av lyssnare på ett effektivt sätt genom dynamisk annonspublicering medan poddkreatörer ges tillgång till flera olika intäktsmöjligheter och nödvändiga verktyg för att expandera sin lyssnarbas.

Om du lyssnar på en podcast med Acast och hör en annons, är det Acast som levererar det ljudet bakom kulisserna och delar intäkterna med kreatören.

Acast har en global närvaro i över tolv länder och under 2021 uppgick antalet lyssningar på Acast-anslutna podcasts till cirka 3,75 miljarder och idag har Acast fler än 40 000 shower anslutna till sin plattform. Acasts huvudkontor ligger i Stockholm och Bolaget har nio lokala dotterbolag i Storbritannien, USA, Australien, Norge, Frankrike, Tyskland, Irland, Mexiko och Kanada.

De senaste åren har Acast befunnit sig i en expansionsfas med fortsatt stark tillväxt, med en nettoomsättning som ökade från 180 MSEK 2018 till 1 026 MSEK 2021. Som ett resultat av Acasts tillväxtinitiativ har antalet lyssningar vuxit från omkring 1 miljard (2018) till 3,75 miljarder (2021). Under fjärde kvartalet 2021 hade Acast 1,09 miljarder lyssningar.

Acast medgrundades av Johan Billgren, nuvarande Chief Innovation Officer och är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se, +46 (0) 8528 00 399.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Acast - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -