Case Group: Case Group offentliggör memorandum för erbjudande av aktier samt avsedd listning på Nasdaq First North Growth Market förutsatt att slutligt godkännande erhålles (MFN)

2021-11-26 18:30

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, INOM USA, AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD SKULLE VARA OLAGLIG, OTILLÅTEN ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER ANNAN ÅTGÄRD ENLIGT TILLÄMPLIG LAG. SE ÄVEN UNDER ”VIKTIG INFORMATION” NEDAN.

Case Group AB (publ) (“Case Group” eller “Bolaget”) offentliggör idag Memorandum (”Memorandumet”) med anledning av det erbjudande (”Erbjudandet”) av aktier som beslutades av styrelsen den 26 november 2021, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 5 oktober 2021. Erbjudandet kommer, vid fullteckning, att inbringa cirka 25 MSEK före emissionskostnader. Bolaget har erhållit ett preliminärt godkännande från Nasdaq Stockholm AB gällande listning på Nasdaq First North Growth Market. För slutligt godkännande krävs det att sedvanliga villkor, däribland spridningskravet, uppfylls. Teckningstiden börjar den 29 november 2021.

Erbjudandet i sammandrag:

  • Erbjudandet riktas till allmänheten i Sverige samt till institutionella investerare i Sverige och internationellt.
  • Erbjudandepriset är fastställt till 18,80 SEK per aktie (”Erbjudandepriset”), vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde för Bolagets aktier om cirka 350 MSEK före Erbjudandet.
  • Erbjudandet omfattar maximalt 1 328 500 nyemitterade aktier i Case Group. Om samtliga aktier i Erbjudandet tecknas kommer Bolaget att tillföras en bruttolikvid om 24,976 MSEK, före avdrag för transaktionskostnader relaterade till Erbjudandet vilka beräknas uppgå till cirka 4,0 MSEK. Nettolikviden från erbjudandet kommer primärt att användas för förvärv och förväntas uppgå till cirka 21 MSEK. 
  • Om samtliga nya aktier tecknas i Erbjudandet kommer Erbjudandet att medföra en utspädningseffekt om cirka 6,7 procent. Utspädningseffekten har beräknats som antal aktier och röster som maximalt kan komma att emitteras dividerat med det maximala totala antalet aktier och röster i Bolaget efter Erbjudandet.
  • En grupp investerare har åtagit sig att teckna aktier motsvarande ett totalt värde om 9,025 MSEK, motsvarande cirka 36 procent av Erbjudandet. Teckningsåtagandena är inte säkerställda genom bankgaranti, spärrmedel, pantsättning eller liknande arrangemang. Ingen ersättning utgår för åtagandena.
  • Emission är garanterad i sin helhet av ett konsortium av huvudägare. Någon ersättning för lämnad garanti utgår inte.
  • Anmälningsperioden för Erbjudandet förväntas pågå från och med den 29 november 2021 till och med den 10 december 2021.
  • Beräknad första handelsdag för Bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market är den 16 december 2021 och beräknad likviddag är den 15 december 2021. Aktierna kommer att handlas under kortnamnet (ticker) "CASE".
  • 86,1 procent av Bolagets aktieägare, inklusive styrelseledamöter och ledning, har genom avtal med Skills Corporate Finance AB, förbundit sig till en s.k. lock up avseende aktier som inte säljs inom ramen för Erbjudandet under en period om upp till 365 dagar från första dagen för handel på Nasdaq First North Growth Market. Åtagandena omfattar totalt cirka 80,39 procent av aktierna och rösterna i Bolaget givet fulltecknat Erbjudande.
  • Fullständig information om villkoren i Erbjudandet återfinns i Memorandumet.
  • Memorandumet har idag offentliggjorts på Case Groups hemsida (www.casefonder.se/casegroup).

Johan Andrassy, vd och koncernchef på Case Group
“Med listningen på Nasdaq First North Growth Market inleder vi en ny och spännande fas i Bolagets historia. Case Group har vuxit kraftigt under lönsamhet sedan start samtidigt som vi har belönats med pris från både Morningstar och Fondmarknaden. Vi ser en konsolideringsmöjlighet på marknaden och genom listningen kommer vi ha bättre förutsättningar för att vara med och driva denna konsolidering. Vår tillväxtresa har bara börjat och jag ser fram emot att fortsätta växa tillsammans med befintliga och nya aktieägare.”
Jürgen Conzen, styrelseordförande i Case Group
“Intresset för Case Group har varit stort och det är med glädje vi kan erbjuda investerare att ta del av den fulla potentialen av Bolaget. Jag är övertygad om att med en bredare aktieägarbas kommer den att stärka verksamheten ytterligare i framtiden.”

Stefan Edberg, tennislegend och en av bolagets grundare
”Case Group har haft en fin utveckling som privat bolag och vi har under åren upplevt en stor efterfrågan från allmänheten att få bli aktieägare och vara med på bolagets tillväxtresa. Med en tydlig strategi för fortsatt lönsam tillväxt ser vi fram emot att erbjuda möjligheten för en bredare grupp av aktieägare att följa med oss och bolaget på en spännande framtida resa.”

Nicklas Lidström, NHL-stjärna och delägare
”Det är spännande tider för Case Group och vi ägare ser med stolthet på vad bolaget uppnått. Nöjda kunder har lett till att Case både har vuxit och uppvisat god lönsamhet.” 

Motiv för Erbjudandet och Bolagets användning av likvid
Case Group är en fristående kapitalförvaltare med tre produkter baserade på sparhorisont och riskbenägenhet: Case Safe Play, Case Fair Play och Case All Star. Case Safe Play har genom åren haft högt betyg hos Morningstar och Case Safe Play erhöll 2017 pris som bästa räntefond av Morningstar och Fondmarknaden. Case Fair Play belönades 2018 med pris som bästa fond i sin kategori av Thomson Reuters Lipper Fund Awards.
Förvaltningen omfattar idag cirka 7 000 MSEK. Case Group fokuserar på att leverera högkvalitativ fondförvaltning där kunder, medarbetare och delägare har förutsättningar att spara på samma sätt. Syftet med noteringen är att ge investerare möjlighet att delta i Bolagets tillväxtresa samt att underlätta sin tillväxt- och förvärvsstrategi. Sammantaget bedömer styrelsen att Bolagets marknadspotential motiverar en publik kapitalisering genom Erbjudandet med efterföljande notering av Bolagets aktier.
Om samtliga nya aktier tecknas i Erbjudandet kommer Bolaget att tillföras cirka 25 MSEK före avdrag för transaktionskostnader om cirka 4 MSEK. Bolaget har för avsikt att i huvudsak använda nettolikviden från Erbjudandet till framtida förvärv.
Memorandum och anmälan
Ett Memorandum som innehåller fullständiga villkor och anvisningar för Erbjudandet och närmare information om lämnade investeringsåtaganden, på förhand ingångna lock up-avtal m.m. har idag offentliggjorts på Case Groups webbplats (https://casefonder.se/casegroup), Skills Corporate Finance webbplats (https://www.skillscorp.se/) under fliken "Pågående transaktioner", samt Nordnets webbplats (https://nordnet.se) under fliken ”Mina sidor”. Anmälan från allmänheten ska göras via förvaltare såsom Nordnet eller Avanza.
Memorandumet utgör inget prospekt i enlighet med Kommissionens delegerade förordning (EU) 2019/980 och artikel 20 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte granskats och godkänts av Finansinspektionen. Memorandumet är undantagen från prospektskyldighet enligt 2 kap. 1 § Lagen (2019:414) med kompletterande bestämmelser till EU:s prospektförordning beaktat att det sammanlagda beloppet som erläggs under en 12-månadersperiod motsvarar högst 2,5 MEUR.
Indikativ tidplan
Anmälningsperiod: 29 november – 10 december 2021
Offentliggörande av utfallet i Erbjudandet: runt 13 december 2021
Likviddag: runt 15 december 2021
Första handelsdag på Nasdaq First North Growth Market: runt 16 december 2021. Detta förutsätter att slutligt godkännande erhålls från Nasdaq.
Utspädning till följd av Erbjudandet
Om samtliga nya aktier tecknas i Erbjudandet kommer Bolagets aktiekapital att öka med 66 425 SEK genom nyemission 1 328 500 aktier, från 18 571 500 registrerade aktier till 19 900 000, vilket innebär en utspädning om cirka 6,7 procent för befintliga aktieägare som inte tecknar aktier i Erbjudandet.
Rådgivare
Skills Corporate Finance är finansiell rådgivare till Bolaget i samband med Erbjudandet. Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB (SKMG) är utsedd till Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market.
För frågor, vänligen kontakta:

Johan Andrassy, vd
johan.andrassy@casefonder.se
Telefon: +46 8 662 06 90

Om Case Group
Case Group är en fristående kapitalförvaltare som fokuserar på att leverera högkvalitativ fondförvaltning där kunder, medarbetare och delägare har förutsättningar att spara på samma sätt.

Case Group har tre fonder: Case Safe Play och Case Fair Play som är räntefonder som investerar i obligationer och Case All Star (aktiefond). Case Safe Play har genom åren haft högt betyg hos Morningstar och erhöll 2017 pris som bästa räntefond av både Morningstar och Fondmarknaden. Case Fair Play belönades 2018 med pris som bästa fond i sin kategori av Thomson Reuters Lipper Fund Awards.
Case Group lägger stor vikt vid att investera ansvarsfullt och att företagen, som Bolaget investerar i, kan dokumentera hållbarhet, redovisa sitt arbete för miljö och tar socialt ansvar under en aktiv ägarstyrning. Bolagets förvaltningsresultat har också medfört att fondvolymerna växt från 300 MSEK till idag cirka 7 000 MSEK, varav cirka 5 900 MSEK förvaltas i Case Safe Play, 1 000 MSEK i Case Fair Play och 100 MSEK i Case All Star. För mer information, vänligen besök:  https://www.casefonder.se

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Case Group i någon jurisdiktion, varken från Case Group eller från någon annan.

Detta pressmeddelande varken identifierar eller utger sig för att identifiera risker (direkta eller indirekta) som kan vara hänförliga till en investering i nya aktier. Ett investeringsbeslut med anledning av Erbjudandet ska göras på grundval av all offentligt tillgänglig information avseende Bolaget och Bolagets aktier. Sådan information har inte oberoende kontrollerats av Skills Corporate Finance Nordic AB. Informationen i detta pressmeddelande offentliggörs endast som bakgrundsinformation och gör inte anspråk på att vara fullständig. En investerare bör således inte enbart förlita sig på informationen i detta pressmeddelande eller dess riktighet eller fullständighet. Skills Corporate Finance Nordic AB agerar för Bolagets räkning i samband med Erbjudandet och inte för någon annans räkning. Skills Corporate Finance Nordic AB är inte ansvarigt gentemot någon annan för att tillhandahålla det skydd som tillhandahålls deras kunder eller för att ge råd i samband med Erbjudandet eller avseende något annat som omnämns häri.

Detta pressmeddelande utgör inte en rekommendation för eventuella investerares beslut avseende Erbjudandet. Varje investerare eller potentiell investerare bör genomföra en egen undersökning, analys och utvärdering av verksamheten och informationen som beskrivs i detta meddelande och all offentligt tillgänglig information. Priset och värdet på värdepapperen kan minska såväl som öka. Uppnådda resultat utgör ingen vägledning för framtida resultat.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (”Securities Act”), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika, USA eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2017/1129 av den 14 juni 2017 (”Prospektförordningen”) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Case Group har inte godkänt något erbjudande till allmänheten av aktier eller rättigheter i någon medlemsstat i EES utöver Sverige, Danmark och Finland och inget prospekt har tagits fram eller kommer att tas fram i samband med Erbjudandet. I varje EES-medlemsstat riktar sig detta meddelande endast till “kvalificerade investerare” i den medlemsstaten enligt Prospektförordningens definition.

Framåtriktade uttalanden

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden som avser Bolagets avsikter, bedömningar eller förväntningar avseende Bolagets framtida resultat, finansiella ställning, likviditet, utveckling, utsikter, förväntad tillväxt, strategier och möjligheter samt de marknader inom vilka Bolaget är verksamt. Framåtriktade uttalanden är uttalanden som inte avser historiska fakta och kan identifieras av att de innehåller uttryck som ”anser”, ”förväntar”, ”förutser”, ”avser”, ”uppskattar”, ”kommer”, ”kan”, ”förutsätter”, ”bör” ”skulle kunna” och, i varje fall, negationer därav, eller liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att de antaganden som reflekteras i dessa framåtriktade uttalanden är rimliga, kan det inte garanteras att de kommer att infalla eller att de är korrekta. Då dessa antaganden baseras på antaganden eller uppskattningar och är föremål för risker och osäkerheter kan det faktiska resultatet eller utfallet, av många olika anledningar, komma att avvika väsentligt från vad som framgår av de framåtriktade uttalandena. Sådana risker, osäkerheter, eventualiteter och andra väsentliga faktorer kan medföra att den faktiska händelseutvecklingen avviker väsentligt från de förväntningar som uttryckligen eller underförstått anges i detta pressmeddelande genom de framåtriktade uttalandena. Bolaget garanterar inte att de antaganden som ligger till grund för de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är korrekta och varje läsare av pressmeddelandet bör inte opåkallat förlita sig på de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som uttryckligen eller underförstått framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande, såtillvida det inte krävs enligt lag eller Nasdaq First North Growth Markets regelverk för emittenter.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -