AcouSort
AcouSort lanserar AcouWash 2 i dag (Cision)

2021-10-11 08:30
Idag lanserar AcouSort officiellt AcouWash 2, den nya versionen av företagets celltvätts- och separationssystem. AcouSort kommer att presentera systemet och dess applikationer i två presentationer på µTAS, en internationell konferens för forskare och företag inom Life Science.

Det känns väldigt bra att kunna presentera AcouWash 2. Vi har arbetat intensivt med detta produktutvecklingsprojekt i över ett år och har införlivat designförändringar och förbättringar baserat på feedback från våra kunder. Våra forskningsinstrument har en avgörande betydelse för vår affärsstrategi eftersom de gör det möjligt för oss att etablera vår teknik på marknaden genom att placera instrumenten hos viktiga opinionsbildare inom forskning och på life science-företag, säger AcouSorts vd Torsten Freltoft.

AcouWash är ett forskningsinstrument som använder akustisk separation för att tvätta eller separera celler i till exempel ett blodprov. Vanliga tillämpningar inkluderar separation av specifika populationer av blodceller och generering av ren plasma från helblodsprover. AcouWash används redan av ett flertal företag med syfte att utvärdera integrering av akustisk separation i deras processer. Flera av projekten har goda möjligheter att leda till fler OEM-affärer.

Med den nya och förbättrade AcouWash 2 kan AcouSort fortsätta att utveckla flera samarbeten i framtiden. Den nya versionen har högre utbyte med förbättrad temperatur- och flödeskontroll. Systemet är avsett att användas som ett fristående forskningsinstrument eller som en plattform för life science-företag att utföra analysutveckling, i syfte att integrera tekniken i nästa generations diagnostiksystem.

µTAS är en internationell konferens om miniatyriserade system för kemi- och life science industrin, där AcouSort i år kommer att vara med virtuellt. Under konferensen kommer AcouSort att hålla följande presentationer: ”Acoustic Separation of Platelets from Whole Blood” som presenteras av Senior Project Manager Anke Urbansky och ”How to automate your sample preparation using sound” som presenteras av AcouWash Commercial Product Manager Julia Alsved.

För ytterligare information om AcouSort, vänligen kontakta:

Torsten Freltoft, VD
Telefon: +45 2045 0854
E-post: torsten.freltoft@acousort.com

Om AcouSort

AcouSort AB (organisationsnummer 556824-1037) är ett teknologiföretag inriktat mot medtech/biotech, baserat i Lund. Bolaget har utvecklat en plattformsteknologi kring akustofores, som är en ny och innovativ metod för att separera, anrika och rengöra celler och andra partiklar för bioanalys, med hjälp av ultraljud. Separation och rengöring av celler är en central del inom forskning och diagnostik gällande flera stora sjukdomsområden, exempelvis cancer och sepsis (blodförgiftning). Bolagets initiala affärsidé är att utveckla vetenskapliga instrument baserade på akustofores för icke-klinisk forskning om biologiska partiklar och celler. Bolaget har dessutom ett antal utvecklingssamarbeten med ledande biotechföretag och har som vision att bli en ledande leverantör av OEM-produkter baserade på akustofores avsedda för hantering av celler och partiklar inom kliniska tillämpningsområden.


AcouSort - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -