SkiStar B
Anders Sundström föreslås som ny styrelseordförande i SkiStar (GlobeNewswire)

2021-09-27 08:00

Efter att SkiStars nuvarande styrelseordförande, Eivor Andersson, i augusti meddelat att hon avböjer omval vid årsstämman i december 2021 har valberedningen berett frågan om förslag till ny styrelseordförande. Valberedningen föreslår nu att nuvarande styrelseledamoten Anders Sundström utses till ny styrelseordförande på årsstämman.

Anders Sundström har tidigare bl.a. innehaft flera ministerposter och andra politiska uppdrag samt varit styrelseordförande i Swedbank och KF. Han har vidare mångårig operativ erfarenhet inom såväl industrin som den finansiella sektorn, bl.a. som verkställande direktör för Folksam. Andra väsentliga uppdrag som Anders Sundström för närvarande innehar är: styrelseordförande i Ekhaga Utveckling AB, Kaunis Iron AB och Nordion Energi AB samt styrelseledamot i SCA.

Som en direkt följd av valberedningens förslag lämnar Anders Sundström denna dag sitt uppdrag som ledamot i SkiStars valberedning. Valberedningen har beslutat att ny ledamot ska utses. Familjen Mats och Fredrik Paulsson inkl. bolag har utsett Per Gullstrand som ledamot i valberedningen i Anders Sundströms ställe.

Valberedningens arbete med övriga förslag inför årsstämman pågår och kommer att presenteras i kallelsen till årsstämman.

Denna information är sådan som SkiStar AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom nedanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 27 september 2021 klockan 08.00 CET.

Ytterligare information lämnas av:
Lennart Mauritzson, Valberedningens ordförande, tel +46 (0)725 70 80 80, valberedning@skistar.com.

Kort om SkiStar

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St. Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen, baserad på försäljningen av SkiPass, är i Sverige 53 %, i Norge 29 % och totalt i Skandinavien 43 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i två segment; Drift av skidanläggningar och Fastighetsutveckling & exploatering. För mer information, se www.skistar.com/sv/corporate.

Bilaga



SkiStar B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -