Abliva
Abliva uppmärksammar World Mitochondrial Disease Week 2021 (MFN)

2021-09-17 11:00

Abliva AB (Nasdaq Stockholm: ABLI), ett biofarmaceutiskt företag i klinisk fas som utvecklar läkemedel för behandling av sällsynta och allvarliga primära mitokondriella sjukdomar, meddelar att bolaget kommer att uppmärksamma World Mitochondrial Disease Week genom filmer som kommer att släppas på Ablivas webbplats dagligen under veckan, 19 - 25 september.

I filmerna fokuserar vi på att öka förståelsen i samhället för läkemedelsutveckling inom sällsynta sjukdomar, och mer specifikt för utvecklingen av nya läkemedelsbehandlingar för primära mitokondriella sjukdomar. Under veckan kommer vi att belysa det enorma ouppfyllda medicinska behovet inom området samt diskutera Ablivas eget arbete med att ta fram behandlingar för patienter med mitokondriella sjukdomar med våra två substanser i klinisk utveckling.

Med start den 19 september kommer Ablivas videor dagligen att läggas ut på
https://abliva.com/sv/posts/events-and-presentations/world-mitochondrial-disease-week-2021/ samt på bolagets YouTube-kanal och LinkedIn-sida.

World Mitochondrial Disease Week är ett initiativ från International Mito Patients (IMP). Syftet med World Mitochondrial Disease Week är att öka medvetenheten om mitokondriell sjukdom (mito) på global nivå genom utbildning, insamling och påverkansaktiviteter.
https://mitochondrialdiseaseweek.org

För mer information, kontakta:

Catharina Johansson, Vice VD, Finanschef & IR-ansvarig
+46 (0)46-275 62 21, ir@abliva.com

Abliva AB (publ) 
Medicon Village, 223 81 Lund, Sverige 
Tel: +46 (0)46 275 62 20 (växel)
info@abliva.comwww.abliva.com

Prenumerera på våra nyheter: https://abliva.com/sv/poster/pressprenumeration/
Följ oss på LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/abliva
Prenumerera på vår YouTube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UChqP7Ky5caXtp72CELhD6Mg

Om primära mitokondriella sjukdomar

Primära mitokondriella sjukdomar är ämnesomsättningssjukdomar som drabbar cellernas energiomsättning. Sjukdomarna kan yttra sig väldigt olika beroende på i vilka organ de genetiska defekterna finns. De har historiskt beskrivits som kliniska syndrom och på senare tid som sjukdomsspektrum, orsakade av genetiska fel som påverkar mitokondriefunktionen. Uppskattningsvis har 125 personer per 1 000 000 en primär mitokondriell sjukdom. Sjukdomarna debuterar ofta i tidiga barnaår och kan leda till svåra symptom som utvecklingsstörningar, uttalad trötthet och utmattning, muskelsvaghet, hjärtsvikt, och hjärtrytmstörningar, diabetes, rörelsehinder, strokeliknande tillstånd, dövhet, blindhet, begränsad ögonrörlighet och epileptiska kramper.

Abliva - Delivering mitochondrial health

Abliva utvecklar läkemedel för behandling av primära mitokondriella sjukdomar. Dessa medfödda, sällsynta och ofta mycket svåra sjukdomar uppstår då cellens energiförsörjare, mitokondrierna, inte fungerar som de ska. Bolaget fokuserar på två projekt. KL1333, en kraftfull reglerare av nivåerna av NAD⁺, är i klinisk utveckling och har tilldelats särläkemedelsklassificering i Europa och USA. NV354, en energiersättningsbehandling (succinat) kommer att gå vidare till klinisk utveckling under 2022. Abliva, med sin bas i Lund, är noterat på Nasdaq Stockholm (kortnamn: ABLI).


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Abliva - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -