Qlucore: Qlucore tar första kommersiell order för ny lösning (MFN)

2021-09-09 14:30

Neoscreen väljer bolagets lösning för precisionsdiagnostik för leukemi.

Svenska mjukvaruföretaget Qlucore har tecknat ett avtal med Neoscreen Medical Ltd, som är det första avtalet för Qlucores precisionsdiagnostik för cancer. Neoscreen kommer att använda Qlucores fullt konfigurerbara diagnostikprogramvara för RNA-seq-baserad precisionsdiagnostik för att underlätta och påskynda beslutsstöd och diagnostik av akut lymfatisk leukemi (ALL), som är en elakartad cancerform.

Cancerdiagnostik förändras snabbt och Qlucore ligger i framkant av denna utveckling. Det första applikationsområdet för Qlucore Diagnostics-plattformen är RNA-seq-baserad cancerdiagnostik av leukemi.

– Vår lösning underlättar och snabbar upp diagnosställandet för behandlingen av cancer. Upptäckt och analys av genfusioner och genuttrycksbaserad klassificering går snabbt från forskning till klinisk användning, säger Carl-Johan Ivarsson, Qlucores VD, och fortsätter:

– Vi är stolta över att stödja Neoscreen och kunna hjälpa dem att ge sina kunder diagnostikstöd med snabba och visuella resultat.

Genbaserad profilering av cancer har stor klinisk nytta och möjliggör förbättrad klinisk diagnostik, något som gör att läkare enklare kan bedöma cancern och därmed besluta hur den ska behandlas. Att använda RNA-sekvensering inom klinisk diagnostik av akut lymfatisk leukemi (ALL) blir allt viktigare eftersom det möjliggör upptäckt av både kända och okända genfusioner samt möjliggör en uppdelning i undergrupper baserat på genuttryck, vilket inte är möjligt med nuvarande DNA-baserade genpaneler som är den traditionella lösningen. Genfusioner är viktiga diagnostiska markörer enligt de nuvarande riktlinjerna för behandling av leukemi (ALL och AML)

– Vi är mycket glada att kunna bredda vår tjänst med den här nya RNA-baserade cancerdiagnostikplattformen från Qlucore. Detta gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder information om undergrupper av leukemi och genfusionsanalys, säger Yannis L. Loukas, vetenskaplig chef på Neoscreen och Assoc. Professor vid Athens School of Pharmacy, Grekland.

Qlucores lösningar är för närvarande tillgängligt för forskning och arbete med CE-märkning pågår. Bolagets avancerade mjukvaror skapar förutsättningar för en snabbare, bättre och mer precis cancerdiagnostik där AI-baserad maskininlärning gör det möjligt att placera en patient i rätt undergrupp. Qlucores programvaror är ensamma i sitt slag och kombinerar avancerad visualisering, matematik och biologi och gör det tillgängligt för användaren. Qlucore är redan väl etablerad hos många av världens ledande akademiska institutioner och läkemedelsföretag.

Om Neoscreen Medical Ltd.
Neoscreen Medical Ltd. grundades 2007 som ett laboratorium för nyfödda och prenatal testning. De började sin verksamhet med utökad kontroll av nyfödda för att reda ut misstänkta fall som rör 60 metaboliska sjukdomar. Hittills har laboratoriet genomfört cirka 80 000 tester. De utökade de genetiska testerna för att upptäcka germlinemutationer, efter att ha utfört mer än 70 000 genetiska tester. Dessa tjänster sträcker sig från detektering av en specifik mutation till analys av hela genomet. Neoscreen är ett ISO 15189-ackrediterat laboratorium och utför molekylära diagnostiska tester inklusive molekylära onkologiska tester.

www.neoscreen.gr
https://neoscreen.online/en

Kontakter

Presskontakt:
Chaz Brooks / Alison Scarrott
Brookscomm
Tel: +44 (0) 1483 537 890
E-post: alison@brookscomm.com

Qlucore Kontakt:
Carl-Johan Ivarsson, VD
Tel: +46 (0) 46 286 31 14
E-post: carl-johan.ivarsson@qlucore.com 

Om Qlucore

Qlucore är en ledande leverantör av den nya generationens intuitiva bioinformatikprogramvara för forskning och precisionsdiagnostik. Qlucores uppdrag är att göra det lättare att analysera de stora mängderna av komplexa data som genereras av innovationer inom genomik och proteomik genom att tillhandahålla kraftfulla visualiseringsbaserade analysdataverktyg. Programvaran Qlucore Omics Explorer är en programvara för forskning inom läkemedelsforskning, livsmedelsforskning, växt- och bioteknikindustrin samt den akademiska världen. Programvaran Qlucore Diagnostics är en plattform för kompanjons- och precisionsdiagnostik. Qlucore grundades 2007 och har idag kunder i cirka 25 länder runt om i världen, med försäljningskontor i Europa och Nordamerika, och distribution i flera länder i Asien. www.qlucore.com


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -