Chordate
Chordate: RÄTTELSE: Chordate Medical Holding AB:s (Publ) DELÅRSRAPPORT APRIL-JUNI 2021 (beQuoted)

2021-08-30 13:30

RÄTTELSE: CHORDATE MEDICAL HOLDING AB:S (PUBL) DELÅRSRAPPORT APRIL-JUNI 2021

Rättelsen avser underrubriken på sida 3, samt i innehållsförteckningen, i delårsrapporten som offentliggjordes 30 augusti 2021 kl. 08:40. Rätt underrubrik ska vara "Sammanfattning av perioden januari-juni 2021".

Sammanfattning av perioden januari-juni 2021

· Nettoomsättningen uppgick till 267 328 SEK (517 744)

· Kassaflöde från den löpande verksamheten var -10 695 986 SEK (-6 747 804)

· Resultat efter finansiella poster var -10 855 568 SEK (-9 871 569)

· Resultat efter skatt var -10 855 568 SEK (-9 871 569)

· Resultat per aktie var -0,10 SEK (-0,22)

VD ANDERS WEILANDT KOMMENTERAR

ITALIEN HAR STARTAT MIGRÄN, OCH SAUDIARABIEN GODKÄNNER
K.O.S FÖR RINIT

Efter den mycket viktiga CE-märkningen av migränbehandlingen som delgavs i maj i år så fortsätter vi nu att fullt ut realisera marknadsstrategin vi planerat för. För Chordate gäller det att ihärdigt i många små steg flytta fram våra positioner i de marknader vi bearbetar tillsammans med våra distributörer och marknadspartners - snarare än att sträva efter stora genombrott. Det är professionellt säljarbete på fältet som ger resultat över tid. Våra partners i Italien och Saudiarabien levererar bevis på att så är fallet.

Strategin håller
Chordates strategi går ut på att visa tydlig marknadspenetration på utvalda marknader som ett led i att bereda en framgångsrik försäljning av bolaget till en internationell aktör inom medtech- och pharma-branschen eller annan finansiell tagare. Vi bygger upp bolagsvärdet baserat på tre delar: en omfattande patentportfölj, stabila vetenskapliga bevis från kliniska studier och genom att tydligt visa försäljningsframgångar på ett antal utvalda marknader.

Affärsmodellen
Marknaden för migränbehandling är betydligt större än för rinit, Chordates behandlingsmetod är tekniskt sett densamma för båda indikationerna - och antal behandlingar per patient/år är cirka 4-6 gånger fler för migrän.

Vi levererar ett starter-kit som innehåller behandlingsenheten och ett mindre antal behandlingskoder och engångsartiklar. Det behövs en elektronisk kod för varje patientbehandling, utan den så fungerar inte behandlingsenheten - affären är alltså skyddad med ett kodlås. Därefter köper kunden nya behandlingar efter behov vilket gör att affärsmodellen är en repetitionsaffär över lång tid med varje installation.

Marknaden
Det är mycket glädjande att se hur Vedise i Italien nu sålt de första migräninstallationerna till tongivande kliniker.
Vi har också kunnat meddela att Almothihel Medical i Saudiarabien nu framgångsrikt öppnat den offentliga sjukhusmarknaden genom att de tre prövningsklinikerna godkänt den kliniska utvärderingen av K.O.S för kronisk rinit. Vår israeliske distributör LevPharm i Tel Aviv fortsätter arbetet med att etablera marknadstillstånd för migränbehandlingen baserat på CE-märkningen.

Joint-venture i Shanghai
Det är mycket glädjande att vår partner i Kina, Nanos Medical Ltd, nu har återupptagit registreringsprocessen av K.O.S för rinit. Processen förs från vårt samägda joint-venturebolag Changyong Medical Technology Co. Som för ändamålet också har köpt två starter-kit av den nya generationens behandlingsenheter.

Produktregistreringen är kraftigt försenat jämfört med vår ursprungliga plan, och det beror i huvudsak på tre saker. Covid-19 stoppade effektivt all studieverksamhet i Kina, precis som överallt annars i världen.

Produktregistrering i Kina kräver viss klinisk utvärdering på plats vilket inte varit möjligt under 18 månader. Det andra som påverkat är att ny lagstiftning för medtech infördes vid årsskiftet, och en god tid innan det så var det enligt Nanos stopp för nya ansökningar.

Slutligen visade det sig inte möjligt att konvertera en registrering av den äldre generationens behandlingsenhet till vår nya version under kinesiskt regelverk, varför vi fick avvakta tills den senare var lanserad. Som vi kommunicerade när joint-venturebolaget bildades 2018 så äger Nanos Medical 2/3 av bolaget och Chordate 1/3. Nanos tillför bolaget kapital och resurser för marknadsföring för sin andel och Chordate ska tillföra sina åtta kinesiska patent för sin andel. Chordates ambition med affären är att kapitalisera på patenten utan att aktivt ha löpande kostnader eller vara inblandad med resurser i projektet.

Jag ser nu med tillförsikt hur Nanos satt ny fart på registreringen och arbetar mycket aktivt för att få den på plats. Nanos bedömer att det kan vara genomfört på 15 månader.

Patientstudien om migrän fortsätter

Studien i Tyskland och Finland pausades i mars 2020 och var så tills nyligen. Efter semestern fortsätter nu arbetet med att inkludera de resterande cirka trettio patienter som behövs för att slutföra studien.

Hela patientstudien beräknas nu ha påbörjat behandling av de sista patienterna under tredje kvartalet 2021. Vi har en spännande höst framför oss, inte minst med tanke på att teckningsoptionerna i TO7 i oktober kan ge bolaget en rejält förlängd planeringshorisont.

Information:

Denna information är sådan information som Chordate Medical Holding AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg,
för offentliggörande 30 augusti 2021 kl. 13:30 CET.

Anders Weilandt, VD
anders.weilandt@chordate.com
Telefon: 0733-87 42 77

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
RATTELSE-Chordate-Medical-Holding-DELARSRAPPORT-APRIL-JUNI-2.pdf
Chordate Q2 2021 final.pdf

Om Chordate
Chordate är ett medicintekniskt bolag som under tio år har utvecklat och patenterat och CE-märkt en ny nervmodulerande behandlingsteknik för kronisk nästäppa (rinit) och kronisk migrän. Bolaget säljer sina produkter på utvalda europeiska marknader, Israel samt Saudiarabien. Chordate Medical är noterat på Nordic Growth Market - SME (kortnamn: CMH). Läs mer på www.chordate.com


Chordate Medical Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -