På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Addtech
Addtech förvärvar Systerra Computer GmbH (Cision)

2021-07-29 17:45

Addtech Automation, ett affärsområde inom Addtechkoncernen, har idag tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Systerra Computer GmbH (”Systerra”).

Systerra levererar avancerade standard, kundanpassade och egna produkter inom inbyggda datorsystem och nätverkslösningar. Verksamheten är främst riktad till OEM-kunder inom industriautomation, medicinteknik, transport, flyg- och försvarsindustri.

Systerra kompletterar mycket väl Addtechs befintliga verksamhet som bedrivs inom affärsområdet Automation och förstärker vår position på den tyska marknaden. Bolaget har 16 anställda och omsätter ca 9,5 MEUR.

Tillträde beräknas ske i början av september 2021 och förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Stockholm den 29 juli 2021

Addtech AB (publ)

För ytterligare information kontakta
Niklas Stenberg, VD, Addtech AB, +46 8 470 49 00
Patrik Klerck, Affärsområdeschef, Addtech Automation, +46 708 641 517 

Addtech är en tekniklösningskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde i länken mellan tillverkare och kund. Addtech verkar inom valda nischer på marknaden för högteknologiska produkter och lösningar. Kunderna finns främst inom tillverkande industri och infrastruktur. Addtech har cirka 3 000 anställda i drygt 140 dotterbolag som drivs under egna varumärken. Koncernen omsätter drygt 11 miljarder SEK. Addtechaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Informationen lämnades för offentliggörande den 29 juli 2021 kl. 17.45 (CET).


 

Addtech B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -