På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Shortcut Media AB
Magoo anlitas för visuella effekter till Ture Sventon (Cision)

2021-07-07 09:04
Magoo, som tillhör Shortcut Media Group (SMG), har vunnit uppdraget att göra avancerad 3d-animation samt visuella effekter till nästa säsong av den populära TV-serien Ture Sventon, med Robert Gustavsson i huvudrollen. Affären väntas värd minst 1,5 Mkr och arbetet utförs mellan andra och fjärde kvartalet 2021.

Projektet innebär för Magoo:s del att övervaka visuella effekter vid inspelningen av serien samt att därefter göra alla specialeffekter och 3d-animation till serien, som ska sändas på C More.

– Det är en otrolig ära att åter få förtroendet att producera en ny säsong av Ture Sventon, säger Henrik Jernberg, Kreativ producent för Magoo.

– Vi är väldigt glada att Jarowskij åter väljer oss som partner för visuella effekter, eftersom vi har trivts väldigt bra tillsammans med teamet vi samarbetar med hos dem, säger Anders Törnquist, VD för Magoo.

Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa utspelar sig på detektivbyrån i Lingonboda, men under resans gång tas tittarna på en jakt som leder Ture och Matilda Jansson till Amazonas, Rom och Hawaii. Den nya säsongen utgörs av 10 spänningsfyllda avsnitt och har premiär på C More i vinter.

I den kommande säsongens äventyr får tittarna återförenas med detektiverna Ture Sventon (Robert Gustafsson), Matilda Jansson (Helena Bergström) och deras ärkefiender, skurkarna Ville Vessla (Johan Glans), Joanna Silver (Maja Kin) och säpoagenten Pär (Björn Gustafsson). Nya för säsongen är Ylva (Lycke Martin) och Dante (John Österlund) som tillsammans med våra detektiver måste leta rätt på deras kidnappade föräldrar.

Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa produceras av Helena Larand på Jarowskij för C More. Lisa Dahlberg är exekutiv producent för projektet på C More. Ola Norén och Roland Ulvselius är huvudförfattare av manus och säsongen regisseras av Gustaf Åkerblom.

Om Magoo

Magoo är en Söderhamns-baserad kreativ studio inriktad på avancerad 3d-animation, VFX och inspelad film med inslag av VFX samt animation. Kunder finns primärt i Sverige samt i USA, där bolaget har representationskontor i New York. Bolaget har bedrivit verksamhet sen 2000 och har sen dess bl.a. utvecklat en marknadsledande teknologi för att producera avancerad 3d-visualisering samt animation av hög kreativ kvalitetsnivå och volym på ett effektivt sätt. Mer information och exempel på kunder samt projekt finns på www.magoo.se.

Om Shortcut Media Group

Shortcut Media Group är en av Sveriges ledande, oberoende samt mest prisbelönta produktionsgrupper och producerar bl.a. reklam- och företagsfilm, trailers, utbildningsfilm, animerad film, promos, livesändningar samt tillhandahåller postproduktion. Gruppen består av varumärkena Bond Street Film, Oddway Film, Magoo, Shortcut Produktion och Frost Studio. Mer information finns på www.shortcutmedia.se samt på bolagets IR-sida hos Spotlight Stock Market.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Anders Brinck

VD

Shortcut Media Group

anders.brinck@shortcutmedia.se

Tel: 076-949 66 99

Denna information är sådan som Shortcut Media AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 juli 2021.


Shortcut Media - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -