Aros Bostadsutveckling AB
Aros Bostad beslutar om inlösen och ansöker om avnotering av utestående preferensaktier av serie A (Cision)

2021-07-06 13:24
Styrelsen i Aros Bostadsutveckling AB (publ) ("Aros Bostad" eller "Bolaget") har, i linje med vad Bolaget tidigare kommunicerat, beslutat om att lösa in samtliga utestående preferensaktier av serie A i Bolaget samt ansöker om avnotering av preferensaktier av serie A, vilka är upptagna till handel på Nasdaq First North Growth Market. Avstämningsdagen för inlösenförfarandet förväntas vara 21 juli 2021 och sista dag för handel i Bolagets preferensaktie av serie A förväntas vara 19 juli 2021.

Styrelsen i Bolaget har, med stöd av bestämmelserna om inlösen i Bolagets bolagsordning och såsom tidigare har kommunicerats, beslutat om inlösen av samtliga utestående 104 041 preferensaktier av serie A. Inlösenbeloppet per aktie uppgår, i enlighet med bolagsordningen, till 100 SEK, totalt 10 404 100 SEK för samtliga aktier. Genom inlösenförfarandet kommer Bolagets aktiekapital att minskas med 2 080,82 SEK.

Som en konsekvens av beslutet om inlösen har Bolagets styrelse även beslutat att ansöka om avnotering av Bolagets preferensaktier av serie A, vilka är upptagna till handel på Nasdaq First North Growth Market. Sista dag för handel i Bolagets preferensaktier av serie av förväntas vara 19 juli 2021.

Preliminär tidsplan

Händelse Datum
Sista dag för handel och aktierna avnoteras 19 juli 2021
Avstämningsdag 21 juli 2021

Finansiell information återfinns på www.arosbostad.se/investerare


Aros Bostadsutveckling... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -