ZignSec
Kommuniké från årsstämman 2021 i ZignSec AB (publ) (MFN)

2021-05-26 16:40

Årsstämman i ZignSec (publ), 559016-5261, (”Bolaget”) ägde rum idag den 26 maj 2021. Mot bakgrund av den extraordinära situation som råder till följd av covid-19-pandemin genomfördes stämman med enbart poströstning, utan fysiskt deltagande.

Stämman beslutade i samtliga föreslagna ärenden i enlighet styrelsens tidigare offentliggjorda förslag. Nedan följer en sammanfattning av de huvudsakliga beslut som fattades.

Fastställande av resultat- och balansräkning

Årsstämman fastställde resultat- och balansräkningen såsom dessa intagits i årsredovisningen och koncernredovisningen för räkenskapsåret 2020.

Dispositioner beträffande resultatet

Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att samtliga vinstmedel för räkenskapsåret 2020 överför i ny räkning och ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2020.

Ansvarsfrihet

Årsstämman beslutade att bevilja var och en av styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för 2020 års förvaltning.

Styrelse och revisor

Årsstämman beslutade i enlighet med framlagda förslag att:

  • ett styrelsearvode ska utgå med totalt 720 000 SEK, varav 220 000 kronor till styrelseordförande och 125 000 kronor vardera övriga styrelseledamöter som utses av årsstämman,
  • ett ytterligare arvode om sammanlagt 500 000 kronor ska kunna utgå för tiden fram till nästa årsstämma, fördelat på högst tre ledamöter, i den utsträckning styrelsen beslutar att ge enskilda ledamöter i uppdrag att arbeta särskilt med utvecklingen av Bolagets corporate governance-funktioner, till exempel i form av utskott och inom bland annat områden som ledarskap, ekonomifunktion, compliance och IT-frågor,
  • revisorsarvode ska utgå enligt löpande och godkänd räkning,
  • omvälja Alexander Albedj, Markus Pihl och Pär Kastengren samt att välja in Eric Wallin och Marie-Louise Gefwert som ordinarie styrelseledamöter samt omvälja Alexander Albedj som styrelseordförande, och
  • till slutet av nästa årsstämma utse det registrerade revisionsbolaget Ernst & Young Aktiebolag till Bolagets revisor med det med auktoriserade revisorn Beata Lihammar som huvudansvarig revisor till dess att annat meddelas.

Ändring av bolagsordningen

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att ändra bolagsordningens gränser beträffande aktiekapital och antal aktier. Enligt den nya bolagsordningen ska aktiekapitalet utgöra lägst 900 000 kronor och högst 3 600 000 kronor och antalet aktier ska vara lägst 22 900 000 och högst 91 600 000.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler

Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma besluta att emittera nya aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, inom bolagsordningens gränser från tid till annan.

Bemyndigande att vidta smärre justeringar

Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen, den verkställande direktören eller den styrelsen i övrigt förordnar att vidta sådana smärre justeringar och förtydliganden av de på årsstämman fattade besluten i den utsträckning detta är erforderligt för registrering av besluten.

För vidare information, vänligen kontakta:

Timm Schneider, VD
Tel: +46 8 121 541 39
timm.schneider@zignsec.com

Om ZignSec

ZignSec AB (publ) är ett RegTech-bolag som utvecklar och driver en teknisk plattform som samlar olika typer av ID-verifieringsmetoder på en plats. Metoderna används av företag för att på ett säkert och snabbt sätt identifiera onlinekunder i realtid. Bolagets kunder återfinns inom ett flertal branscher där identifiering är viktigt, med störst koncentration inom finansiella tjänster och annan reglerad verksamhet.

Nasdaq First North Ticker Symbol: ZIGN

Certified Adviser: Eminova Fondkommission AB, Tel: +46 8 684 211 00


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

ZignSec - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -