Adverty AB
Adverty tillkännager partnerskap med hyper-casual-utgivaren Playducky (Cision)

2021-05-26 08:00
Adverty AB (publ) meddelar idag att ett partnerskap ingås med hyper-casual-utgivaren Playducky. Genom lanseringen av världssuccén Riding Extreme 3D kommer den ledande in-game-annonseringspecialisten att med hjälp av sin sömlösa teknik för annonsering inuti spel monetärisera utgivarens växande trafikvolymer.

Playduckys första spel var världsuccén Riding Extreme 3D, där spelarna cyklar nedför bergssluttningar i halsbrytande fart för att vinna loppen. Spelet har laddats ned flera miljoner gånger och kommer nu att visa Advertys icke-störande hyper-native-annonser, som får två olika placeringar inuti spelet: på annonstavlor längs med tävlingsbanan och på ett svävande reklamluftskepp.

Thorbjörn Warin, Advertys Chief Supply Officer, förklarar: ”Jag är väldigt glad att få föra ut Advertys unika, sömlösa och icke-störande annonserbjudande till en större publik – och därmed kunna maximera utgivarens varumärkesexponering och monetärisering.”

”Det är med stor glädje vi välkomnar Playducky till den sömlösa in-game-annonseringens värld, och vi ser fram emot ett långt samarbete till gagn för båda parter”, säger Advertys VD Tobias Knutsson.

”Vi ser en avsevärd och ökande efterfrågan på annonseringsmöjligheter inom spelvertikalen. När allt fler annonsörer under kommande år kompletterar sin mediamix med spel, och spelutgivare börjar använda de nya monetäriseringslösningar som finns – till exempel Advertys format In-Play™ och In-Menu™ – förväntas tillväxten för in-game-annonsering bli enorm”, fortsätter han.

Nyheten följer på Advertys nyligen meddelade partnerskap med InMobi och Verizon Media, som gör det möjligt för ett brett spektrum av samarbetspartners och annonsörer att få tillgång till Advertys annonsytor inuti spel och därmed nå ut till större målgrupper i spelsektorn, maximera varumärkesexponeringen och utgivarnas monetärisering.

Riding Extreme 3D för iOS respektive Android finns tillgängligt här:

Apple App Store: https://apps.apple.com/app/riding-extreme-3d/id1537437728

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ducky.bikehill3d

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Rössel, CFO
Telefon: +46 70 867 00 20
E-post: ar@adverty.com

Denna information är sådan information som Adverty AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 maj 2021.

Corpura Fondkommission AB, tel. nr. +46 (0)722 52 34 51, är bolagets mentor på NGM Nordic SME.

Om Adverty
Adverty sammanför varumärken och människor genom sin revolutionerande displayannonseringsteknik byggd för spel. Plattformen låter kreatörer och utvecklare monetärisera den fullständiga spelupplevelsen med icke-påträngande, lättintegrerade, sömlösa annonser. Adverty är grundat 2016 med kontor i Stockholm, London, New York, Madrid, Helsingfors, St Petersburg och Lviv. Mer information på www.adverty.com.


Adverty - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -