På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nowonomics AB (publ)
NOWO inleder samarbete med Svenska Fribrevsbolaget (Cision)

2021-04-19 08:50
Nu inleder NOWO och Svenska Fribrevsbolaget ett samarbete. Från och med idag kommer Svenska Fribrevsbolagets och NOWOs kunder kunna välja att placera sina gamla tjänstepensioner, också kallat fribrev i NOWO Fund.

”Det är med dubbel glädje vi från och med idag inleder ett samarbete med Svenska Fribrevsbolaget. Tillsammans erbjuder vi dels deras nya och befintliga kunder att investera sina fribrev i NOWO Fund, samtidigt som NOWOs medlemmar ges möjligheten att flytta sina fribrev till Svenska Fribrevsbolaget och därmed kunna placeras i NOWO Fund.”, säger Nowonomics VD Rutger Selin.

Fribrev är en avslutad pensionsförsäkring som uppstår t.ex. när du byter jobb. En tjänsteman kommer i genomsnitt ha 8 st fribrev utspridda hos olika försäkringsbolag under sitt arbetsliv. Totalt finns det 1,500 miljarder kronor i utestående fribrev i Sverige som i och med lagändringen den 1 april 2021 nu är enklare, och billigare att flytta mellan försäkringsbolag.

Att kombinera låga kostnader med rätt fond är en av de viktigaste nycklarna till hög framtida pension. Det är med stor glädje vi kan presentera NOWO fund som del av vårt växande fondtorg där unika fonder erbjuds till nettopris.”, säger Svenska Fribrevsbolagets fond och placeringschef Michael Asker.NOWO Fund är en blandfond som förvaltas aktivt av fondbolaget Tellus Fonder AB. NOWO Fund presterade 17,6 % år 2020, och är upp 11 % vid dagens datum. NOWO Fund har belönats med fem stjärnor och fem hållbarhetsglober av fondanalysinstitutet Morningstar. Fonden har 0,0 % i fast förvaltningsavgift och tar endast ut en rörlig avgift på överavkastningen mot sitt jämförelseindex. 

Alla investeringar är förenade med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. För det fall Du önskar investera i fonden/någon av våra fonder finns information i form av Faktablad och Informationsbroschyr att tillgå på Tellus Fonders hemsida: www.tellusfonder.se.


Nowonomics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -