På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AlphaHelix Molecular Diagnostics
Förtydligande angående PCR.baserad snabbtest på Arlanda (Cision)

2021-02-12 08:56
Förtydligandet är i enlighet med en rekommendation från Spotlight Stockmarket och gäller  nyheten att fyra AIGS (Automatic Intergated Genedetection System) placerats på Arlanda. 

Det initiala ordervärdet var 1 060 000 SEK innefattande tre instrument och kit. Kunden hade sedan tidigare ett instrument, som de nu valt att placera på Arlanda. 

Huvudanledningen till att vi inte gick ut med information om ordervärdet är den osäkerhet som finns gällande det totala värdet vilket är mycket beroende på kit förbrukningen. Osäkerhetsfaktorerna innefattar allt från att tjänsten är nystartad men även att svarstiden är unik för de covid-19 tjänster som finns på andra flygplatser i Norden, vilket är vårt distributionsområde. Vidare vet ingen idag hur länge pandemin pågår och vilka krav på PCR-certifikat som gäller för framtiden. Ytterligare osäkerhetsfaktorer att vi inte vet varken effekterna av vaccinering eller när vaccinationer kan anses utförda i Sverige, men kanske viktigare när de är utförda i världen. Oklarheter som hur mutationernas utveckling och resistens mot vaccin kommer att bli samt om en vaccinerad person är smittsam eller ej är bara några av de frågeställningar där vi inte har något svar gällande utvecklingen av covid-19. 

Kunden beräknar att verksamheten kommer att pågå i minst sex månader. De har slutit avtal med ett flygbolag med start i Mars vilket gör att de beräknar att förbruka tester med ordervärde som överstiger 100 000 i veckan. 

Fakta är dock att kunden har kapacitet att göra en bit över än 200 tester per dag. Fiktivt ordervärde hamnar i området 400 000 SEK per vecka. Systemet är skalbart genom addering av fler instrument. 

Det är dock min skyldighet att återigen nogsamt belysa att beräknad volym och period inte kan ses som faktisk. 

Testerna avser covid-19. PCR är en känslig analysteknik för detektion av virus och bakterier.  

 

Kontaktperson på AlphaHelix Molecular Diagnostics AB (Publ.):
VD Mikael Havsjö
070 788 12 88
Mikael.havsjo@alphahelix.com

SO Ulrica Karlsson
073 800 12 59
Ulrica.Karlsson@alphahelix.com 

 

AlphaHelix Molecular Diagnostics AB (publ) utvecklar inom dotterbolaget AlphaHelix Technologies AB instrument för snabba DNA-analyser. Dotterbolaget Techtum Lab  AB är en etablerad distributör av laboratorieinstrument och förbrukningsvaror sedan 1975.  
 


AlphaHelix - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -