På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SenzaGen
SenzaGen förnyar och utökar globalt samarbetsavtal med Charles River Laboratories (MFN)

2021-01-22 08:30

SenzaGen har förnyat och utökat det globala samarbetsavtalet med kontraktslaboratoriet Charles River Laboratories, ett av världens ledande företag inom laboratorietjänster. För att möta det växande intresset för riskbedömning av kemikalier med SenzaGens djurfria testplattform GARD® breddas samarbetet så att det nu omfattar försäljning av samtliga tester i GARD-portföljen.

Charles River Laboratories International, Inc. är ett ledande globalt kontraktslaboratorium som erbjuder prekliniska laboratorietjänster till bland annat läkemedel-, kemikalie-, agrokemikalie- och medicinteknikindustrin. Trenden är att bolag inom dessa industrier söker alternativa testmetoder som är mer precisa och i längden kostnadseffektiva. Samarbetet med SenzaGen inleddes 2017.

“Vi är mycket glada över vårt fortsatta och utökade samarbete med Charles River och att tillsammans med dem driva förändringsprocessen för att etablera alternativa tester på bred front. Samarbetet ligger i linje med vår kommersiella strategi att etablera ett globalt partnernätverk och Charles River är en ledande aktör i de branscher som vi prioriterar, vilket ger oss en mycket stark försäljningskanal. Att de fortsätter att erbjuda GARD till sina kunder och inkluderar våra senast utvecklade tester visar på styrkan av vår teknologi,” säger Axel Sjöblad, VD på SenzaGen.

”På Charles River brinner vi för att förbättra människors livskvalitet och strävar efter att erbjuda våra kunder lösningar som ligger i forskningens framkant. Vi är glada över vårt fortsatta samarbete med SenzaGen och möjligheten att kunna erbjuda GARD-tekniken för att bedöma om kemikalier kan orsaka allergier. Sedan 2017 har våra kunder efterfrågat GARD-testerna och uppskattar bland annat möjligheten att klassificera kemikalier som starkt eller svagt allergiframkallande enligt CLP”, säger Walter Westerink, Section Head Flexibelt Innovations, Charles River Laboratories.

Kontakter

Axel Sjöblad, VD, SenzaGen AB
Email: axel.sjoblad@senzagen.com| Mobil: 0705-35 93 51

Tina Dackemark Lawesson, VP Marketing & Communications
Email: tina.lawesson@senzagen.com| Mobil: 0708-20 29 44

Om oss

SenzaGen är ett svenskt bioteknikbolag som erbjuder den senaste teknikens djurfria tester för att bedöma om kemikalier kan vara allergiframkallande. Testmetoden GARD® kombinerar genomiska data från mänskliga celler med maskininlärning vilket ger en unik förmåga att identifiera och analysera om kemikalier kan orsaka allergiska reaktioner på huden eller i luftvägarna. Med enastående hög träffsäkerhet möter GARD® behoven inom flera industrier och bidrar till att företag kan utveckla, producera och leverera säkrare, etiska och mer hållbara produkter. GARD®-testerna utförs i SenzaGens GLP-godkända laboratorium samt hos utvalda partners i Europa och USA. SenzaGen har sitt huvudkontor i Lund och dotterbolag i USA. För mer information, besök www.senzagen.com
 
SenzaGen är listat på Nasdaq Stockholm First North (ticker: SENZA). FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se, är bolagets Certified Adviser.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

SenzaGen - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -