På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Front Ventures AB
Conax Group får patentansökan godkänd i 153 länder (Cision)

2020-10-01 12:57
Front Ventures intressebolag Conax Group AB (publ) lämnade hösten 2019 in patentansökan för två patent rörande Trusted Zone och STEM blockchain. Dessa ansökningar har nu lämnats in och godkänts i totalt 153 länder.

I och med att ansökan godkänts för de två aktuella patenten så har de nu statusen ”patent pending”. Det innebär att Conax nu är skyddade för patentintrång i 153 länder i väntan på att patenten i sig ska godkännas och få status ”patent granted”, en process som kan ta flera år.  

Trusted Zone för kontaktlösa betalningar

Trusted Zone är en säkerhetsfunktion som förhindrar bedrägerier vid kontaktlösa kortbetalningar. Funktionen kontrollerar att korttransaktionen görs innanför ett användardefinierat avstånd från kortägarens mobil, om transaktionen sker utanför det angivna avståndet så krävs automatiskt kortets kod för att betalning ska kunna slutföras. Patent pending, ansökan inlämnad i december 2019 - https://patents.google.com/patent/US20200126078A1/

Conax kommer initialt leverera säkerhetsfunktionen till Vopy Technology AS som integrerar funktionen i sin neobank och därmed ger samtliga sina kunder tillgång till en utökad säkerhet vid kortbetalningar. Bolaget ser även fler framtida tillämpningsområden hos fler tilltänkta kunder.

Stemmed Blockchain

Patentet definierar hur man kombinerar flera privata och/eller publika blockkedjor till en enda publik master blockkedja. Tekniken kallas ”multi-tenancy” och baseras på en ”pure proof-of-stake” blockkedja med höga prestanda.

Med STEM och multi-tenancy tekniken har Conax möjlighet att skapa block med mycket höga hastigheter i multipla privata blockkedjor, varefter samtliga kombineras i en publik master blockchain. Patent pending, ansökan inlämnad i 2019 - https://patents.google.com/patent/US20200127844A1/

”I och med detta besked är Conax skyddade från patentintrång i en stor del av världen i väntan på att patentet ska bli godkänt, något vi ser som mycket värdefullt inför Conax kommande lansering av blockchain baserade produkter och tjänster.” säger Johan Lund, VD Front Ventures.


Front Ventures B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -