Polygiene AB
Polygiene AB (publ.) delårsrapport 1 april–30 juni 2020 (Cision)

2020-08-27 08:00
Succé för ViralOff och rekord i antal nytecknade avtal  

Finansiell utveckling i korthet

  • Positiv tillväxt då nettoomsättningen ökade med 37,4 procent under andra kvartalet jämfört med samma period föregående år och uppgick till 17,3 (12,6) Mkr.
  • Rörelseresultatet före skatt för perioden förbättrades mot föregående år och uppgick till -1,1 (-5,4) Mkr.
  • Bruttomarginalen har minskat och uppgick till 70,3 (72,1) procent.
  • Kassaflödet är oförändrat under andra kvartalet, 0,0 (-2,2) Mkr.

Händelser under kvartalet april–juni 2020

  • I samband med lanseringen av ViralOff förstärker Polygiene sin organisation med Andreas Holm. Andreas kommer att fokusera på den nya produkten och de förfrågningar som strömmar in. Andreas kommer närmast från rollen som Sales Director Nordic & Baltic för Thule Group AB.
     
  • JCT Limited, en av Indiens största tillverkare av textilier, lanserar tillsammans med Polygiene, personlig skyddsutrustning såsom VB-GO® Hazmat Suits, ansiktsmasker och overaller. Samtliga produkter kommer att vara behandlade med Polygiene ViralOff® Antiviral Treatment Technology.
     
  • Maloja, partner med Polygiene sedan 2009, har kunnat ställa om sin europeiska fabrik till att producera ansiktsmasker med ViralOff. Det kommer att finnas två modeller, varav den första, Reusable Mask 2.0, lanserades i maj. Därefter kommer även masker med Malojas mönstrade tyger, Reusable Mask 3.0 att finnas till försäljning.
     
  • Den spanska partnern General Tactic, som förser utryckningspersonal i Spanien och USA med kläder och tyger, har snabbt kunnat anpassa sin produktion och levererar nu ansiktsmasker med ViralOff till insatspersonal i dessa länder.
     
  • Ett flertal europeiska varumärken använder nu ViralOff. Det tyska varumärket Everbasics lanserar en scarfmodell som ger skydd för både näsa och mun. Det polska varumärket Lekko erbjuder ett antal produkter med ViralOff att användas i miljöer där man behöver ett utökat skydd. Ytterligare varumärken är tyska Spira Protekta och UK-baserade Screenworks, som lanserar både ansiktsmasker och nackskydd.
     
  • Utanför Europa lanserar Litume från Taiwan, det nya varumärket Airgill från Sydkorea samt
    JCT Limited från Indien, ansiktsmasker med ViralOff, och i USA har partnern ARSV stoppat sin klädproduktion för att istället tillverka ansiktsmasker. För varje såld mask så doneras en mask till sjukvårds- och insatspersonal. Över 12 000 masker har redan donerats.
     
  • Polygiene-teknologi finns nu i diktafoner från Olympus® Professional Audio. Olympus Professional Audio erbjuder antimikrobiella diktafoner som tål ytdesinficering vilket kan minska exponering för de som arbetar i frontlinjen av Covid-19 utbrottet. Läkare, advokater och poliser är bara några av de yrkeskategorier som kan dra nytta av Olympus åtagande att göra livet mer hälsosamt och säkert.  
  • Marzotto Group i Italien inleder samarbete med Polygiene. Tillsammans vill man ”starta om” modeindustrin med hjälp av ViralOff-behandling på tyger gjorda av naturliga fibrer som ull, linne och bomull.

  • Det indiska varumärket Carbonado lanserar AerFit NEO ansiktsmasker med Polygiene ViralOff® - textile treatment technology. Företaget kommer att placera order i volymer från 500 000 till en
    1 000 000 ansiktsmasker de kommande tre till sex månaderna, och har ett brett distributionsnätverk av flera detaljhandelskedjor i Indien, Bplugd webbutik och Amazon, bland andra. 

  • Polygiene samarbetar med Royal Enfield Apparel för att skapa ett nytt sortiment av hjälmar, t-shirts, balaclavas, hals- och huvudbonader, motorcykeljackor och handskar, etc.
     
  • Milano Colori lanserar nästa generations antimikrobiella sprayer, gels och våtservetter från ett branschkonsortium mot Corona, alla med Polygiene ViralOff. Genom att kombinera traditionella antibakteriella metoder med ny teknik, inklusive Polygienes ViralOff®, så kommer handgel, våtservetter och sprayer för föremål och rum ge både kortsiktiga och långsiktiga effekter mot virus och bakterier.
     
  • Det indiska varumärket EZMA kommer att erbjuda ViralOff-behandlade kashmirprodukter. Samarbetet startar med en premiumkollektion av exklusiva halsdukar.
     
  • Eco Park, ledande tillverkare av märkesväskor, kommer i samarbete med Polygiene att producera väskor med ViralOff-behandling för viral reduktion i materialen.
     
  • Diesel Sports kommer att arbeta med Polygiene från SS21 med Stays Fresh i större delen av kollektionen, och för vissa produkter också med ViralOff. Diesel Jeans har tecknat ett kontrakt för att arbeta med ViralOff i unik kombination med Odor Crunch för SS21 exklusivt i flera kollektioner. Det initiala samarbetet gäller minst fem kollektioner.
     
  • Polygiene annonserar Polygiene ViralOff®+ med tvättbarhet under hela plaggets livstid. Även efter 30 tvättar kommer ViralOff+ behandlade produkter reducera över 99% av virusen på två timmar. Den nya formeln kommer bli tillgänglig senare i höst eftersom laboratoriernas tillgänglighet för tester och andra faktorer är svåra att förutsäga under den pågående krisen.
     
  • Polygiene och Fossil är stolta över att offentliggöra sitt samarbete kring produkter som används kontinuerligt, nära kroppen och exponeras för beröring och därför bör skyddas mot mikrober. Fokus kommer till en början att ligga på ViralOff-behandlade klockor.

Viktiga händelser efter kvartalets utgång

  • Polygiene totalvinnare i Scandinavian Outdoor Group (SOG) awards 2020! Varje år granskar SOGs kunniga och kräsna jury nya produkter och tekniker inom olika kategorier och i år utsågs Polygienes ViralOff som årets bästa nya teknik och till totalvinnare 2020!

Denna information är sådan information som Polygiene AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 augusti 2020 kl 8.00 CET.


Polygiene Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -