Brinova Fastigheter
Brinova förvärvar bostadsfastighet och LSS-boende i Karlskrona (Cision)

2020-07-03 15:00
Brinova Fastigheter AB (publ) (”Brinova”) har idag tecknat avtal om förvärv av en bostadsfastighets och en samhällsfastighet i Karlskrona. Samhällsfastigheten, som är ett LSS-boende, är uthyrd till Karlskrona kommun.

Karlskrona Ankarcrona 4 är en bostadsfastighet med 21 lägenheter centralt belägen i Karlskrona, i närheten av högskolan, sjukhuset och järnvägsstationen. Fastigheten, som är byggd 1912 har många välbevarade, attraktiva och kvalitativa detaljer i trapphusen och lägenheterna samt är i ett tekniskt bra skick där merparten av lägenheterna är renoverade. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 1 371 kvm, ett hyresvärde om 1,5 Mkr i kallhyra

Karlskrona Järnsaxa 1 är ett LSS-boende uppfört 2014 med 6 lägenheter om 2 rum och kök samt personal- och allmänna ytor. Fastigheten är fullt uthyrd till Karlskrona kommun. Fastigheten är belägen i norra delen av Karlskrona, med utmärkta kommunikationer till centrala delar av staden, och har en uthyrningsbar yta om 460 kvm samt ett hyresvärde om 1,2 Mkr.

Fastigheterna förärvas för ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 42 Mkr och tillträds i september 2020.

VD Per Johansson kommenterar avtalen:

”Utmärkta fastigheter på bra lägen i Karlskrona som kompletterar det befintliga beståndet av bostäder och samhällsfastigheter.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

VD Per Johansson, telefon +46 (0) 70-817 13 63, epost: per.johansson@brinova.se eller,

VVD, CFO Malin Rosén, telefon +46 (0) 70-929 49 52, epost: malin.rosen@brinova.se

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige. Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Fastighetsbeståndet per 2020-03-31 om cirka 241 000 kvadratmeter har ett marknadsvärde på cirka 4,4 miljarder kronor. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning. Ett starkt kassaflöde möjliggör en fortsatt tillväxt av bolaget. Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Huvudkontoret finns i Helsingborg. För mer information: www.brinova.se


Brinova Fastigheter B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -