ProstaLund
Ny rapport: Långtidsuppföljning efter behandlingar med CoreTherm® Concept vid godartad prostataförstoring (Cision)

2020-05-19 14:58
På www.prostataekonomi.se presenterar idag dr Sonny Schelin en ny långtidsuppföljning av patienter som åren 2012-2015 behandlades med ProstaLunds metod CoreTherm® Concept vid Specialistläkargruppen i Kalmar.

Dr Sonny Schelin presenterar idag en rapport, bland annat bestående av ett kvalitetsarbete i Region Kalmar med genomgång av CoreTherm® Concept-behandlingar utförda vid Specialistläkargruppen i Kalmar 2012-2015. Totalt behandlades 287 patienter med godartad prostataförstoring med ProstaLunds metod.

I rapporten som kan läsas i sin helhet på www.prostataekonomi.se drar Dr Schelin slutsatsen att efter 6 års uppföljning av CoreTherm® Concept-behandlingar kan 90% av patienterna med symtomgivande godartad prostataförstoring, både med och utan kateter, botas med en smärtfri, poliklinisk, minimalinvasiv värmebehandling.

Verksamhetschefen på Kirurgkliniken, Länssjukhuset Kalmar, dr Fredrik Stenmark, har kommenterat rapporten varifrån följande är saxat:  ”Värmebehandling med mikrovågsteknik frigör resurser (narkospersonal och vårdplatser) och är att föredra hos äldre patienter och vid kraftigt förstorad prostata. När coronapandemin är över och BPH-patienterna åter ska omhändertas på ett adekvat sätt, bör CoreTherm användas mer.”

VD Hans Östlund kommenterar: ”I studie efter studie och uppföljning uppvisar CoreTherm® Concept mycket solida resultat och allt fler har den senaste tiden fått upp ögonen för att vår metod kan lösa en stor del av de utmaningar som svensk vård har när det gäller att ta hand om männen med godartad prostataförstoring. Professor Per-Anders Abrahamssons engagemang för att rikta strålkastarna mot de undanträngda BPH-patienterna vid föreläsningar, i debattartiklar och nu på www.prostataekonomi.se, är något vi är mycket glada för och till fullo supporterar.”


ProstaLund - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -