IVISYS AB
IVISYS AB (”IVISYS”) offentliggör delårsrapport för perioden januari – mars 2020 (Cision)

2020-05-14 12:58
Nedan presenteras en sammanfattning av rapporten. Delårsrapporten finns tillgänglig på IVISYS hemsida (www.ivisys.com) och som bifogad fil.   Pressmeddelande IVISYS AB 556998-4981 2020-05-14

Första kvartalet (2020-01-01 – 2020-03-31)

  • Rörelsens intäkter uppgick till 380 (938) KSEK.
  • Rörelseresultatet uppgick till -4 587 (-4 723) KSEK.
  • Resultatet per aktie uppgick till -0,33 (-0,41) SEK.
  • Soliditeten uppgick till 9,8 (34,7) %.

Definitioner
Resultat per aktie: Periodens resultat dividerat med genomsnittligt antal aktier under perioden, vilka uppgick till 15 019 611 stycken.
Soliditet: Eget kapital dividerat med totalt kapital.
Belopp inom parentes avser jämförande siffror för motsvarande kvartal föregående år.

Kompletterande information

Nyckeltalet ”bolagets intäkter” innefattar justeringar i produkter i arbete.
Faktureringen i Q1 uppgick till 1 950k SEK mot 848k SEK i samma period 2019 (+130 %).
Soliditeten och likvida medel utgör en ögonblicksbild, och täcker inte checkräkningar och liknande finansiella utrymmen, och redan i april 2020 förbättrades båda med närmare 3,0 MSEK.

 

IVISYS VD Stefan Bohman kommenterar

Att vara nytillträdd VD och koncernchef är alltid en spännande upplevelse, inte minst så när man får möjlighet att skriva en resultatkommentar så nära inpå starten. Att tidigare VD finns kvar i organisationen gör att stabilitet säkerställs och att vår tekniska kompetens tas väl omhand.

Att komma till IVISYS har varit mycket givande. Första intryck, diskussioner och återkoppling från kunder lägger stort fokus på den mycket kompetenta personal som arbetar hårt med både utveckling och innovation parallellt med produktion för att fortsätta ligga i framkant. Det är även värt att uppmärksamma den positiva återkopplingen gällande den tekniska nivån på våra produkter, som visar att vi håller mycket hög klass vilket är erkänt både av kunder och internationella utmärkelser. Vi har en stark kundbas av multinationella företag, etablerade engagerade storägare och pågående affärsdiskussioner som bevisar att vårt erbjudande till kund står starkt gentemot andra alternativ.

Siffrorna som presenterats för första kvartalet 2020 visar på en svag intäktssida till övervägande del grundat i förändringar av produkter i arbete. Vi kan se att fakturering och nettoomsättning baserat på både försäljning och servicearbete visar tydligt stigande kurvor och vi ser goda möjligheter att fortsätta denna ökning under det andra kvartalet. 2020 började med en hög säljaktivitet för att sedan påverkas av den allmänna ekonomiska avmattningen och osäkerheten och avsluta kvartalet på en lägre nivå.

I nuläget fortlöper verksamheten med att färdigställa ett antal större projekt som kommer levereras i närtid, där bland annat vår första IVISYS Pallet Inspector är en viktig milstolpe. Vi har även drivit övrig verksamhet framåt genom uppföljning på patentansökningar i ett antal viktiga regioner, planering för fortsatt produktion samt analysarbete för framtida prissättning för att nämna några områden. 

Vi ser med tillförsikt på framtiden, den långsiktiga trenden som vi ser framför oss i dagsläget innebär hemflyttad produktion till Europa i kombination med ett önskemål om minskat personalberoende vilket ger oss en god position att expandera vår affär. IVISYS har många stora kunder som har behov av flera system framgent, och förväntade förändringar i den globala marknaden över tid har potential att ge oss en gynnsam position.

Stefan BohmanVD på IVISYS AB

För fullständig delårsrapport, se https://ivisys.com/interim-reports/.


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -