På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ChromoGenics AB (publ)
ChromoGenics genomför kostnadsreduktioner och varslar med anledning av Corona-pandemin (Cision)

2020-03-25 08:55
ChromoGenics varslar om uppsägningar och permitteringar av personal med anledning av fördröjd orderingång och leveranser av Bolagets olika glasprodukter till följd av pågående Corona-pandemi, bristande produktionsstabilitet i inköpt elektrokrom folie samt viss försening av tillverkningsstart i egen anläggning i Uppsala. Bolaget ansöker också om ekonomiska bidrag från statliga myndigheter och senarelagda betalningar.
Pågående installation av förvärvade sputtermaskiner som blivande primär produktionskapacitet fortlöper med bedömd produktionsstart i sommar. Tidsplanen har negativt påverkats av att ett antal engelska konsulter kallats hem med anledning av pågående Corona-pandemi. Bolagets nuvarande leverantör av elektrokrom folie har fortsatt visat sig ha problem att leverera material med rätt kvalitet, med inverkan på ChromoGenics leverans till kund.   ChromoGenics kunder har vidare som följd av Corona-pandemin visat sig dröja med beställningar. Detta förskjuter Bolagets orderingång och fakturering under innevarande år med den inverkan att ChromoGenics omsättning för 2020 beräknas understiga utfallet för 2019.   Bolaget tvingas i ljuset av ovanstående omständigheter att reducera löpande kostnader genom främst varsel och permitteringar av personal med 20 personer, varefter Bolagets personalstyrka beräknas uppgå till i storleksordningen 16 personer. Primärt är syftet med dessa åtgärder säkerställa bolagets likviditet.   ChromoGenics kommer vidare att ansöka om medel från publika stimulanserbjudanden med anledning av Corona-pandemin samt ta upp förhandlingar om senarelagda betalningar med leverantörer och fordringsägare som till exempel Energimyndigheten.

ChromoGenics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -