På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Vertiseit
Styrelsen i Vertiseit drar tillbaka förslag om utdelning inför årsstämman (MFN)

2020-03-24 17:39

Givet den extraordinära situation som råder med anledning av spridningen av coronaviruset drar styrelsen i Vertiseit tillbaka sitt förslag om utdelning.

Samhället och näringslivet upplever just nu stora påfrestningar och osäkerhet med anledning av den pågående spridningen av coronaviruset. Vertiseit är specialiserade på digitala lösningar för det fysiska kundmötet. På kundlistan återfinns drygt 200 varumärken, verksamma inom ett stort antal branscher. Från fastighet och automotive till upplevelseindustri, sällanköp och dagligvaruhandel.

Många av bolagets kunder genomgår just nu en mycket svår tid, där många vittnar om en stor påverkan på verksamheten. Vertiseit står väl rustade för att kunna hantera den uppkomna situationen, även om denna skulle bli långvarig. Bolagets affärsmodell, med en stor andel återkommande intäkter och en stark nettokassa, möjliggör för bolaget att agera långsiktigt.

Mot bakgrund av den stora osäkerhet som råder bedömer bolagets styrelse att det är i aktieägarnas intresse att ytterligare förstärka bolagets redan starka finansiella ställning. Styrelsen föreslår därför att årsstämman beslutar om att ingen utdelning lämnas.

Kontakter

Johan Lind, CEO / Mediakontakt
johan.lind@vertiseit.se
+46 703 579 154

Jonas Lagerqvist, Deputy CEO / CFO / IR-ansvarig
jonas.lagerqvist@vertiseit.se
+46 732 036 298

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB
ca@mangold.se
+46 8 50 301 550

Vilhelm Schottenius, Styrelseordförande
vilhelm.schottenius@schottenius.se

Om oss

Vertiseit är ett retail tech-bolag och en helhetsleverantör av digitala lösningar som stärker kundupplevelsen i butik. Bolagets tjänster och produkter möjliggör en sammanhållen kundresa genom att knyta ihop det digitala och fysiska mötet. Vertiseit erbjuder en ledande SaaS-plattform, strategi och lösningar för digital kommunikation i framtidens retail. Varberg är vår bas, Norden vår huvudmarknad och vi följer våra kunder globalt. Idag är vi cirka 60 medarbetare i en unik mix av kompetenser. Vi hade under perioden 2012-2019 en årlig lönsam tillväxt om i genomsnitt 30,3 procent (CAGR). 2019 uppgick koncernens nettoomsättning till 83,3 miljoner SEK och rörelsemarginalen till 9,2 procent. Bolagets B-aktie är sedan den 28 maj 2019 noterad på Nasdaq First North Growth Market.

VERTISEIT AB (publ)
Telefon: +46 340 848 11
E-post: info@vertiseit.se
Kyrkogatan 7, 432 41 Varberg, Sweden
Org.nr: 556753-5272
www.vertiseit.se
corporate.vertiseit.se

Denna information är sådan information som Vertiseit är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2020-03-24 17:39 CET.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Vertiseit B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -