Stockpicker: FundedByMe Crowdfunding Sweden - Stockpicker: Jakten på lönsamhet fortsätter för FundedByMe (MFN)

2020-02-19 10:15

I linje med sina tidigare prognoser levererade fintechbolaget en tydlig förbättring i den underliggande kostnadskostymen under andra halvåret 2019. Framförallt på personalsidan lyckades man åstadkomma betydande effektiviseringar, samtidigt som integrationen av Laika Consulting verkar så småningom falla på plats. Som resultat minskade rörelsekostnaderna under perioden juli – december med 47%, jämfört med första halvåret, till strax under 16 Mkr.

Icke desto mindre är det fortfarande en bra bit kvar till att bli lönsam, som rörelseförlusten på 5,4 Mkr förtydligar. Det var visserligen en klar förbättring mot de -20 Mkr som rapporterades under första halvåret, men det krävs en tilltagande tillväxt i omsättningen för att bli ”det första crowdfunding bolaget med svarta siffror”, som vd Daniel Daboczy uttryckte sin ambition vid en presentation i samband med bokslutskommunikén.

För att nå ditt måste trenden vända inom IR-konsultverksamheten Laika, som fortfarande ligger långt under sina tidigare nivåer från före förvärvet. Under andra halvåret i fjol sjönk omsättningen, emellertid, ytterligare med 13% (jämfört med H1) till 6,7 Mkr. Förhoppningsvis har vi sett bottnen nu, med tanke på att de största personella förändringar är genomförda. Marknadsläget borde för tillfället vara ganska fördelaktigt, givet en allmän hög aktivitet inom till exempel noteringar och emissioner.

Fullständig analys och kommentarer hittas via direktlänken: https://www.stockpicker.se/senaste-nytt/fundedbyme-jakten-pa-lonsamhet-fortsatter
och på www.stockpicker.se

Analytiker;
Sebastian Lang, Stockpicker

Vid frågor, kontakta:

Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB
Telefon: 08-52504762

Om Stockpicker AB

Stockpicker har levererat aktietips, analyser och nyheter sedan 1997. Vi är ett oberoende analyshus och unika på den svenska marknaden. Vi analyserar aktier och fonder som är värda att äga, både på kort och lång sikt.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -