Konecranes Oyj
Konecranes levererar två containerkranar till Litauen (GlobeNewswire)

2019-08-27 11:00

I juli 2019 fick Konecranes en order från Klaipeda Container Terminal (KCT) i Litauen om två containerkranar (Ship-to-Shore, STS)  vilka kommer att levereras under första kvartal 2021. Ordern följer ett tidigare avtal om en Konecranes Gottwald mobil hamnkran av modell 5, som levererades i juni 2019.

Klaipeda Container Terminal (KCT) grundades 1994 och har vuxit till att bli en viktig del av hamnen i Klaipeda, som är den enda hamnen i Litauen. Klaipeda har  den nordligaste isfria hamnen på östkusten i Östersjön och är Litauens tredje största stad.

Under de senaste åren har verksamheten ökat snabbt,  då KCT börjat hantera nya typer av last och  utökat sitt serviceintervall.. KCT behövde investera i ny containerhanteringsutrustning för att klara en förväntad trafikökning på 60 % fram till 2021. KCT driver redan åtta Konecranes RTG-kranar och två Konecranes STS-kranar.

“Vi har använt Konecranes STS- och RTG-kranar i över tjugo år. När vi behövde ny utrustning var vi därmed säkra i vårt beslut att köpa från Konecranes igen. Vi planerar också för automatisering, och dessa kranar erbjuder oss det alternativet då vi är redo. ”, säger Vaidotas Šileika, verkställande direktör för KCT.

KCT är beläget i staden Klaipeda, så buller är en viktig faktor att ta i beaktande, särskilt på natten. Kranarna på ordern kan till fullo drivas på el med hjälp av en extern strömförsörjning, vilket sänker kraftigt på ljudnivån  och minimerar de lokala utsläppen. . Den mobila hamnkranen Konecranes Gottwald är en G HMK 5506 variant med två linor och en lyftkapacitet på 125 ton. Den kommer att fungera som en reservkran för KCT:s containerkranar, vilket ger ytterligare flexibilitet vid hantering av allmän last och projektlast.

“Jag vill tacka Klaipeda Container Terminal för deras fortsatta förtroende för Konecranes”, säger Roman Ivanov, regional försäljningschef för EMEA på Konecranes Hamnlösningar . “De nya Konecranes containerkranarna kommer kraftigt att öka KCT:s kajhanteringskapacitet, och den mobila hamnkranen Konecranes Gottwald ger KCT stor hanteringsflexibilitet.”

Mer information:
Roman Ivanov, regional försäljningschef EMEA, Konecranes Hamnlösningar
E-post: roman.ivanov@konecranes.com eller telefon +358 40 482 5845

Mer information för investerare och analytiker:
Eero Tuulos, direktör för investerarrelationer, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com eller telefon: +358 20 427 2050

Det här pressmeddelandet är tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2018 omsatte koncernen 3,16 miljarder euro. Koncernen har 16 100 anställda i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).


Konecranes Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -