Thule Group
Beslut vid Thule Groups årsstämma 2019 (MFN)

2019-04-26 14:15

Vid Thule Group AB:s årsstämma den 26 april 2019 fattades följande beslut.

Val av styrelse
Till styrelseledamöter omvaldes Bengt Baron (ordförande), Mattias Ankarberg, Hans Eckerström, Liv Forhaug och Heléne Mellquist samt nyvaldes Helene Willberg.

Arvode till styrelsen
Styrelsearvode beslutades att utgå med 1 075 000 kronor till ordföranden och 385 000 kronor till var och en av de bolagsstämmovalda ledamöterna.

För arbete i revisionsutskottet ska ersättning utgå med 200 000 kronor till ordföranden och 70 000 kronor till var och en av de övriga ledamöterna. För arbete i ersättningsutskottet ska ersättning utgå med 85 000 kronor till ordföranden och 40 000 kronor till var och en av de övriga ledamöterna.

Val av revisor
Till revisor omvaldes revisionsbolaget PricewaterhouseCoopers AB för en mandatperiod om ett år. PricewaterhouseCoopers AB har meddelat att auktoriserade revisorn Eric Salander kommer fortsätta som huvudansvarig revisor. Det beslutades att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Utdelning
I enlighet med styrelsens och verkställande direktörens förslag beslutade årsstämman utdelningen till 7,00 kronor per aktie för 2018. Utdelningen ska utbetalas i två delbetalningar för en bättre anpassning till koncernens kassaflödesprofil.

Avstämningsdagen för rätt till utdelning för den första utbetalningen om 3,50  kronor fastställdes till den 30 april 2019. Till avstämningsdag för den andra utbetalningen om 3,50 kronor fastställdes den 7 oktober 2019. Den första utbetalningen beräknas komma att utsändas av Euroclear med start den 6 maj 2019 och den andra utbetalningen med start den 10  oktober 2019.

Principer för valberedning
I enlighet med valberedningens förslag beslutade årsstämman om oförändrade principer för valberedning, förutom att valberedningen inför årsstämma ska utgöras av representanter för de fyra röstmässigt största ägarregistrerade aktieägarna i den av Euroclear förda aktieboken den 31 augusti varje år, istället för den 30 september.

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
Årsstämman godkände styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Kontakter

Fredrik Erlandsson SVP Communications och Investor Relations
Tel: 070 309 00 21
E-mail: fredrik.erlandsson@thule.com

Om oss

Thule Group är världsledande på produkter som gör det enkelt att lätt, säkert och snyggt ta med sig det man behöver och bryr sig om när man lever ett aktivt liv. Under mottot Active Life, Simplified. erbjuder bolaget produkter inom produkt-kategorierna Sport&Cargo Carriers (t.ex. takräcken, takboxar, hållare för cykel-, vatten- och vintersporter, taktält som monteras på bil), Active with Kids (t.ex. cykelkärror, barnvagnar, cykelbarnstolar), RV Products (t.ex. markiser, cykelhållare och tält för husbilar och husvagnar) och Packs, Bags & Luggage (t.ex. vandringsryggsäckar, resväskor och kameraväskor).
Thule Group har cirka 2 300 anställda vid 9 produktionsanläggningar och 35 försäljningskontor över hela världen. Produkterna säljs på 140 marknader och försäljningen under 2018 uppgick till 6,5 miljarder kronor.

www.thulegroup.com


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Thule Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -