Oboya B
Oboya tecknar ett samarbetsavtal med Gaia avseende biomaterial (GlobeNewswire)

2018-12-13 11:41

Oboya Horticulture Industries AB (publ) ("Oboya") har tecknat ett viktigt och långsiktigt samarbetsavtal avseende miljövänligt biomaterial med Gaia Biomaterials AB ("Gaia") i Helsingborg, Sverige. Avtalet innebär att Oboya använder Gaias biomaterial för tillverkning och utveckling av miljövänliga odlingsprodukter till odlingsindustrin.  
  
Oboya har under de senaste åren arbetat aktivt med innovation, miljö- och hållbarhetsfrågor och vårt mål är att främja miljö och hållbarhet inom odlingsindustrin genom att erbjuda miljövänliga odlingsprodukter till våra kunder. Oboya anser att användningen av biomaterial kommer att vara viktigt för framgång i omställningen till en fossilfri odlingsindustri världen över.

Samarbetsavtalet innebär att Oboya använder Gaias biomaterial i sin produktion och att vi genom Gaias kompetens kan utveckla nya miljövänliga odlingsprodukter. Gaias biomaterial är biologiskt nedbrytbart, komposterbart samt ger upp till 80 % lägre koldioxidutsläpp vid förbränning jämfört med konventionella material som plast och papper. Det nya miljövänliga produktkonceptet omfattar allt från krukor, förpackningar och tråg till etiketter och kommer att lanseras i början av 2019. Oboya ämnar växa inom segmentet miljövänliga odlingsprodukter med försäljning till flera av Oboyas hemmamarknader i Europa och i Kina.   

"Samarbetsavtalet med Gaia ger oss möjlighet att ligga i framkant vad gäller att kunna erbjuda miljövänliga produkter till våra kunder samt att leva upp de krav som ställs för att uppnå en hållbar produktionskedja. Det är viktigt för oss att vår verksamhet påverkar människor och miljö på så många positiva sätt som möjligt. Vi tar ett viktigt steg i rätt riktning och arbetar för en hållbar odlingsindustri", säger Robert Wu, VD för Oboya Horticulture Industries AB.

 

Erik Penser Bank är Oboyas Certified Adviser på Nasdaq First North.

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Robert Wu, VD Oboya Horticulture Industries AB (publ)

 

Tel: + 86 159 6983 5999

E-post: robert.wu@oboya.cc

Hemsida: www.oboya.se

 

Om Oboya Horticulture Industries AB

 

Oboya Horticulture har som mål att utvecklas till en världsledande totalleverantör inom dagliga förbrukningsvaror och logistikprodukter till odlingsindustrin samt konsumentprodukter för hemmaodling och inomhusmiljö. Produktion sker i fabriker i Kina, Vietnam, Polen, Danmark och Kenya. Mer information om bolaget finns på www.oboya.se.



This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West Corporation clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Oboya Horticulture Industries AB via Globenewswire


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -