På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

OrganoClick AB
OrganoClick lanserar OrganoTex® textilimpregnering för konsument med Naturkompaniet som första återförsäljare (Cision)

2018-02-15 15:20
OrganoClick har sedan ett flertal år levererat biologiskt nedbrytbara industriella impregneringsprodukter för textil under varumärket OrganoTex®. Nu lanseras OrganoTex® textilimpregnering för konsument för att göra kläder eller textiler vattenavvisande. Produkterna kommer säljas som en Spray-On produkt som appliceras för hand eller som en Wash-In produkt som appliceras i tvättmaskin. Försäljning mot konsument kommer ske via återförsäljare inom sport, outdoor och mode med Naturkompaniet som första återförsäljare.
OrganoTex® Spray-On och Wash-In har utvecklats under ett flertal år och designats för att ge god vattenavvisning samtidigt som de är biologiskt nedbrytbara. Tekniken baseras på OrganoClicks patenterade och prisbelönta teknik för modifiering av textilfibrer och är helt fri från problematiska perfluorerade ämnen (PFAS), cykliska siloxaner eller isocyanater som ofta används i dagens textilimpregneringar. Flera av dessa ämnen misstänks vara cancerframkallande och hormonstörande och är extremt långlivade i naturen. ”Vi är oerhört stolta av att efter många års utveckling kunna lansera en miljöanpassad, säker textilimpregneringsprodukt för konsument med hög funktionalitet. Med Naturkompaniet som första återförsäljare på den svenska marknaden når vi precis den målgrupp av miljömedvetna friluftsintresserade konsumenter som har stort behov av vattenavvisande kläder men även vill värna om miljön. Vi kommer nu fortsätta rulla ut produkten till andra återförsäljare under året”, säger Mårten Hellberg, VD OrganoClick AB. Naturkompaniet är en ledande rikstäckande outdoor-kedja med drygt 30 butiker i Sverige som ingår i Fenix Outdoor koncernen som även har varumärken som Fjällräven och Tierra. OrganoTex® Spray-On och Wash-In kommer säljas i samtliga butiker fr.o.m. april 2018. 


OrganoClick - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -