På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Shortcut Media AB
Shortcut tilldelas ramavtal med Socialstyrelsen (Cision)

2017-08-29 09:17
Shortcut Media Film rankades som nummer 3 av 3 st avtalsleverantörer i Socialstyrelsens nationella upphandling av filmproduktion. Upphandlingen är enligt Socialstyrelsen värd ca 2,5 Mkr per år under de upp till fyra åren som avtalet löper, totalt ca 10 Mkr.
Upphandlingen har gjorts inom ramen för Lag (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). Totalt lämnades 25 st anbud in avseende området filmproduktion. Shortcut Media Film rankades som nummer 3 av de totalt 3 st anbud som Socialstyrelsen har beslutat att tilldela avtalet. Den högst rankade leverantören har rätt till samtliga avropsförfrågningar upp till ett värde om 300 000 Kr. Det förutsätter att leverantören skriftligen lämnar besked inom två (2) arbetsdagar om de kan åta sig uppdraget och garantera leverans inom den i avropsförfrågan angivna tiden. Om inte går frågan vidare till nästa leverantör i rankingen, osv. Vid avrop över ett värde om 300 000 Kr kommer en förnyad konkurrensutsättning att ske mellan de tre leverantörer som tilldelats avtal. Detta innebär att samtliga leverantörer har lika möjlighet att tilldelas projektet. Upphandlingen är enligt Socialstyrelsen värd ca 10 Mkr under de totalt upp till fyra åren som avtalet väntas löpa, vilket indikerar en genomsnittlig beställningsvolym per år om ca 2,5 Mkr.   Då Socialstyrelsen i upphandlingen inte angivit hur stor andel av beställningarna som förväntas överstiga 300 000 Kr är det svårt för Shortcut att uppskatta vilka försäljningsvolymer upphandlingen kommer innebära för bolaget. Det ska understrykas att avtalsspärr råder under tio dagar, vilket innebär att upphandlningsbeskedet kan komma att överklagas av någon anbudsgivare. Om så sker kommer Shortcut snarast att meddela detta till marknaden. Shortcut är en av de ledande leverantörerna av film till offentlig sektor i Sverige och har därmed lång erfarenhet inom segmentet. SMG har bl.a. levererat film till Tillväxtverket, Statens Fastighetsverk, Statens Maritima Muséer, Migrationsverket, Valmyndigheten, Arbetsgivarverket och Vägverket. Om Shortcut Media Group Shortcut Media Group är en av Sveriges ledande, oberoende och mest prisbelönta produktionsgrupper och producerar bl.a. reklam- och företagsfilm, trailers, animerad film, promos samt tillhandahåller postproduktion. Gruppen består av Bond Street Film, Oddway Film, Shortcut Post, Good Motion, Frost VFX, Shortcut Film samt Shortcut Graphics. Bolagets aktie är noterad på AktieTorget. Under 2016 uppvisade Shortcut en omsättningstillväxt om 229% samt en rörelsemarginal på 9%. Shortcuts film avseende bokslutskommunikén 2016 finnas att se här: https://vimeo.com/206008644. För ytterligare information vänligen kontakta: Anders Brinck VD, Shortcut Media Group anders.brinck@shortcutmedia.se  Tel: 076-949 66 99 Denna information är sådan som Shortcut Media Group AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 augusti 2017.

Shortcut Media - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -