Arcoma
Arcoma AB: Arcoma visar positivt EBITDA för kvartalet - startar direktförsäljning i Sverige (GlobeNewswire)

2016-11-25 09:00

FINANSIELLT RESULTAT              

Tredje kvartalet
·        Nettoomsättning för kvartalet ökade med 3%  till 26 104 (25 357) kSEK

·        EBITDA (rörelseresultat före avskrivningar) förbättrades till 1 084 (247) kSEK
·        Resultat efter skatt -818 (-1 952) kSEK
·        Resultat per aktie -0,08 (-0,27) SEK,  (innan utspädning -0,12 SEK)

Perioden januari-september
·       Nettoomsättning 70 443 (88 135) kSEK, en minskning med 20 % mot föregående år
·       EBITDA minskade till -6 665 (-507) kSEK
·       Resultat efter skatt -13 217 (-7 405) kSEK
·       Resultat per aktie -1,28 (-1,04) SEK, (innan utspädning -1,86 SEK)

 VIKTIGA HÄNDELSER

Arcoma renodlar verksamheten

Arcoma meddelar att man inlett förhandlingar med Stille AB om att sälja bordsverksamheten i den amerikanska verksamheten. Affären görs med syfte att fokusera verksamheten till de två huvudområdena digital röntgen och OEM-tillverkning. Affären är ännu inte avslutat och är, då den klassas som en närståendetransaktion, villkorad av att den godkänns av en bolagsstämma

EFTER KVARTALET

Arcoma börjar sälja direkt i Sverige

Arcoma meddelar att man som komplement till tidigare kanaler även kommer att börja sälja direkt till slutanvändare i Sverige. Detta medför att en ny sälj- och serviceorganisation håller på att ta

  

VD-KOMMENTAR         

                               

Försäljningen under det tredje kvartalet uppgick till 26,1 (25,7) MSEK vilket är aningen högre än motsvarande period 2015. Försäljningen under det tredje kvartalet har varit stark i Asien och vi ser att våra nya marknader, där Asien ingår, utgör en allt större andel av försäljningen. OEM försäljningen har minskat under kvartalet, vilket är enligt förväntning medan eftermarknaden gick starkt framåt.

Resultatet på EBITDA nivå uppgick till 1 034 MSEK jämfört med 247 MSEK motsvarande period föregående år. Minskade kostnader samt en högre marginal på sålda produkter bidrog till det förbättrade resultatet.

Marknadsläget är utmanande med många aktörer som deltar i varje upphandling. Antalet upphandlingar är dock fortsatt ökande. För att stärka vår position har vi initierat ytterligare marknadsaktiviteter tillsammans med våra partners. Vi fortsätter att bredda försäljningskanalerna på nya marknader för att öka möjligheten att vinna fler upphandlingar.

Som ett led i detta har vi beslutat att starta upp direktförsäljning på den svenska marknaden. Sverige är vår hemmamarknad och vår ambition är att ha en betydande marknadsandel. Direktförsäljning ger oss ytterligare stärkta kundrelationer inför kommande systemutveckling. Vi har anställt en erfaren affärsutvecklare med god kännedom om den svenska marknaden och vi står väl rustade inför denna marknadssatsning.


Satsningen på försäljning i Asien, som vi under en längre tid har arbetat med, har fallit väl ut och är idag en betydande del i vår försäljning. Som exempel har vi under andra halvan 2016 haft ett genombrott på den Thailänska marknaden där vi har sålt 5 system. Vi arbetar vidare med att registrera våra produkter i fler länder samt att knyta upp nya distributörer för att i framtiden stärka vår försäljning ytterligare.


Som tidigare kommunicerat så har vi inlett förhandlingar med Stille om en försäljning av vår amerikanska bordsverksamhet. Försäljningen möjliggör för bolaget att lägga all kraft och fokus på att stärka vår position inom digitala röntgensystem.

 Mikael Högberg

VD, Arcoma AB (publ)



This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Arcoma AB via Globenewswire


Arcoma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -