Dividend Sweden
Avtalar om ägarspridning av Ripasso Energy (NGNews)

2016-09-01 08:30
Dividend Sweden har förvärvat aktier i Ripasso Energy från företagets huvudägare. Samtidigt har avtalats att ca 90% av dessa ska delas ut till Dividends aktieägare inför kommande listning av Ripasso Energy.

Ripasso Energy har utvecklat en hybridiserad stirlingmotor som möjliggör elproduktion dygnet runt med hjälp av solen, då den är tillgänglig, kombinerat med ett stort urval av bränslen vid mörker eller moln. Motorn tillverkas av Sibbhultsverken AB och är baserad på en exklusiv licens från Kockums AB och bolaget leds av Gunnar Larsson, tidigare VD på Kockums.

"Vi är nöjda att kunna samarbeta med Dividend Sweden i samband med vår expansion där listning av bolaget är en viktig del för kapitaliseringen och kommersialiseringen av våra produkter", säger Gunnar Larsson, VD Ripasso Energy.

"Ripasso Energy är ett mycket intressant cleantechbolag som ligger helt rätt i tiden, med en effektiv stirlingmotor baserad på väl beprövad svensk teknologi. Med en kommersialisering i närtid ser vi det som naturligt att Dividend erbjuder sina aktieägare möjlighet att ta del av detta spännande företag, som är på väg att börja sin börsresa”, säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

Ripasso Energy har ansökt om listning på NGM Nordic MTF och avser dessförinnan genomföra en emission under hösten 2016.

Värdet av aktierna förvärvade av Dividend Sweden uppgår till ca 5,2 MSEK räknat på kommande emissionskurs. Villkor för utdelningen kommer att offentliggöras i samband med kallelse till extra bolagsstämma i början av september.

 

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindén, VD Dividend Sweden, 0738-320022, bl@dividendsweden.se


White Pearl Technology... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -