Scandinavian Organics AB
Scandinavian Organics är Årets Smakutvecklare 2016 (NGNews)

2016-03-08 07:52
Scandinavian Organics har utsetts till Årets Smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2016. Det prestigefyllda priset mottogs av Scandinavian Organics VD Nils Wetterlind på White Guide-galan måndagen 7 mars. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide.

Juryns motivering: 

Scandinavian Organics Årets Smakutvecklare 2016”För att ha bevisat att slakterispill är en fantastisk råvara, genom att tillvarata restprodukter.. och förädla dessa till rika smakupplevelser som kan njutas som buljonger, fonder eller färdiglagat. Efter sina pionjärinsatser med ekologiska värphöns har Scandinavian Organics nu expanderat till grönsaker och nötkött och från smaksättare i köket till drick- och ätfärdigt: Grab & Enjoy. Hållbart hela vägen.”

 

Nils Wetterlind kommenterar: ¨Vi är otroligt stolta och glada att ha tilldelats detta ytterst prestigefyllda pris. Att vara ekologisk, prisvärd och att ta hand om matsvinn är ju våra ledstjärnor, men det viktigaste är ju trots allt smaken! Så att White Guide tycker att vi förtjänar pris för att våra produkter smakar så gott är ju alldeles underbart! Vi fortsätter nu att bredda vårt sortiment av svenska, ekologiska, prisvärda och framför allt goda hel-och halvfabrikat både i Sverige och utomlands.’

 

Kontakt:

Marie Söderqvist, VD Livsmedelsföretagen, tel: 070-724 09 71


Nils Wetterlind, VD Scandinavian Organics, tel: 072-22 36 888, nils.wetterlind@scanorganics.com

 

Fakta om priset

Priset Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen delas ut till en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst. Priset instiftades 2014 och delades då ut till Findus. 2015 gick priset till Wapnö Gårdsmejeri. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide.

 

Scandinavian Organics AB (publ) är en producent av ekologiska matprodukter till konkurrenskraftiga priser. På bara drygt ett år har Bolaget vuxit kraftigt och Bolagets produkter ligger nu centrallagerlagda inom ICA-koncernen (50 procent marknadsandel av dagligvaruhandeln i Sverige) och Axfood (Hemköp och Willys).Produkterna säljs även i ett stort antal Coop och City Gross. Företaget har även gjort stora framsteg inom den offentliga sektorn, framförallt inom skol- och äldreomsorgen. Bolaget är noterat på Nordic MTF under kortnamnet SCO MTF och Bolagets Mentor och likviditetsgarant är Mangold

 


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -