Aptahem
Godkänt patent i USA (Aktietorget)

2015-04-21 16:20
Aptahem är väldigt glad att kunna meddela att United States Patent and Trademark Office (USPTO) beslutat att godkänna Aptahems patentansökan i USA genom att meddela "Notice of Allowance".

VD Mikael Lindstam kommenterar att detta är ett besked som stärker bolagets position och framtida potential på den amerikanska marknaden. Godkänt patent för läkemedelskandidaten ger även Aptahem ett utökat skydd för bolagets fortsatta utvecklingsarbete. Eventuella tidsförlängningar för uppkomna förseningar i handläggningen av ansökan kommer att meddelas senare av USPTO.


Aptahem AB
Mikael Lindstam, VD
Tel: 076 – 633 36 99
E-post: ml@aptahem.com

Kort om Aptahem
Aptahem utvecklar läkemedelskandidater för att behandla och förebygga sjukdomar som orsakas av blockering av blodkärl, såsom djupventrombos, stroke eller hjärtsvikt. Trombos, även kallad blodpropp, är den medicinska benämningen på en ökad och ohälsosam koagulering av blodkroppar som orsakar mer än 30 procent av alla dödsfall i världen. Trombos uppkommer antingen genom genetiskt arv eller genom att trombosen uppstår i samband med en operation, ett trauma, på grund av medicinering eller genom att den drabbade lider av en sjukdom, såsom cancer. Bolaget innehar patent för Europa, Kina och USA samt patentansökningar i Indien och Kanada.

  Se nyheten från Aptahem


Aptahem - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -