Interfox Resources
Offentliggörande av expertbolaget “Innovative Gas and Oil Technologies” slutgiltiga rapport (Aktietorget)

2014-08-13 15:55
Det oberoende expertbolaget "Innovative Gas and Oil Technologies" (IOGT) bekräftade efter att ha avslutat sin analys av brunn 4 på fält 71-1 ”Ellej-Igajskoje” att det finns reservoarer med kolväten på plats. För att intresserade personer skall kunna bilda sig en egen uppfattning publicerar Interfox Resources, med tillåtelse från IOGT, den slutgiltiga rapporten och borrloggarna på bolagets hemsida.

IOGT är en del av Gazprombank - gruppen och har stor erfarenhet från analysarbete för bolag inom Gazprom-gruppen och andra ledande aktörer inom olje- och gassektorn både i Ryssland och internationellt, så som NIS Novy Sad, Soyus Oil, RAG (Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft) och Intergas Central Asia. IOGT använder i sitt arbete med att identifiera reservoarer nyskapande lösningar, vilka gör det möjligt att bestämma mättnadsgraden och definiera foderstrukturen.

Under juli månad 2014 genomförde IOGT en geofysisk analys av brunn 4 på 71-1 “Ellej-Igajskoje” genom att använda en magnetisk puls, NDT, för att utvärdera i vilket skick fodret var. Samtidigt genomfördes en uppsättning av kombinerade spektrala och radioaktiva loggar som syftade till att identifiera potentiellt produktiva lager och utvärdera deras mättnadsgrad av kolväten. Analysen bekräftade inte bara de historiska observationerna från oberoende experter om potentiella kolvätereserver i Paleozoikum, något som också bekräftades av de okontrollerade flödena av kolväten under borrningarna av brunn 2 1977, utan det påvisade även ytterligare kolvätefickor i Kritalagren, vilka inte hade upptäckts av traditionella geofysiska analysmetoder.

Den fulla rapporten och borrloggarna finns tillgängliga på www.interfoxresources.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jens Bruno, verkställande direktör

Tel: +46 70 235 36 21

Email: jens@interfox.com

Fakta om Interfox Resources AB (publ):

Interfox Resources är ett bolag med inriktning på prospektering avseende olja och gas i Ryssland. I Ryssland kontrollerar bolaget en licens i Tomskregionen i västra Sibirien, Ellej-Igaiskoje 71-1.

Bolaget genomför ett arbetsprogram i syfte att omvandla resurser till reserver.

Interfox Resources aktie handlas på Aktietorget under namnet IFOX.

  Se nyheten från Interfox Resources


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -