Interfox Resources
Interfox Resources inleder samarbete med det geofysiska analysbolaget “Innovative Oil and Gas Technologies”. (Aktietorget)

2014-07-11 12:13
Återinträdet i brunn fortlöper framgångsrikt och arbetet övergår i den andra fasen. Ytterligare data kommer att insamlas och analyseras av tredjepartsspecialister. Interfox Resources, via det ryska dotterbolaget Bakhcharneftegaz, har slutit ett avtal med det progressiva geofysiska analysbolaget ”Innovative Oil and Gas Technologies”, IOGT, som kommer tillhandahålla mer detaljerad information om de presumtiva intervallens (21 totalt) och tjockleken av de kolvätebärande intervallen (299 meter brutto).

IOGT är en rysk leverantör av innovativa lösningar och teknologier för utvärdering av olje- och gaskällor. Teknologin som bolaget har utvecklat är ett resultat av mångårig forskning på högsta nivå i kombination med den omfattande ryska erfarenheten inom olje- och gassektorn. Eftersom den potentiella tjockleken av de kolvätebärande lagren är så stor, 299 meter, är det viktigt för att undvika onödiga kostnader att identifiera de intervall som bedöms ha störst potential. Teknologin IOGT har utvecklat för att identifiera reservoarer kan med större precision bedöma innehållet i en reservoar, dvs. olja, gas eller vatten. Utöver detta är det också möjligt att med större precision definiera mättnadsfaktorn av olja och gas.

“Samarbetet med IOGT är ytterligare ett steg i processen att bestämma storleken och beskaffenheten av de resurser som finns och kommer vara till stor hjälp när vi omvandlar dessa resurser till bevisade reserver”, kommenterar Jens Bruno VD för Interfox Resources.

“Vi är väldigt glada för att ha Interfox Resources och Bakcharneftegaz som våra klienter och jag är övertygad om att vår nya teknologi kommer att tillföra betydande värde till ägarna av licensblocket 71-1”, kommenterar S. Egurtcov VD för Innovative Oil and Gas Technologies.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jens Bruno, verkställande direktör
Tel: +46 70 235 36 21
Email: jens@interfox.com


Fakta om Interfox Resources AB (publ):

Interfox Resources är ett bolag med inriktning på prospektering avseende olja och gas i Ryssland. I Ryssland kontrollerar bolaget en licens i Tomskregionen i västra Sibirien, Ellej-Igajskoje 71-1. Bolaget genomför ett arbetsprogram i syfte att omvandla resurser till reserver.

Interfox Resources aktie handlas på Aktietorget under namnet IFOX.

  Se nyheten från Interfox Resources


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -